Τοπική πολιτική επικαιρότητα



“Υψηλή φορολόγηση, μικρή συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδότησης, εγκατάλειψη της υπαίθρου, υψηλό κόστος παραγωγής, χαμηλή διείσδυση στις διεθνείς αγορές και αθέμιτος ανταγωνισμός από διεθνείς υπεραγορές, είναι οι βασικοί παράγοντες για τον τοπικό προβληματικό πρωτογενή τομέα”, ανέφερε σε δηλώσεις του για την αγροκτηνοτροφία της Θεσπρωτίας, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Αλέκος Πάσχος. Ο Αλέκος Πάσχος αναφέρθηκε και στις δράσεις του επιμελητηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “εμείς σαν επιμελητήριο, όλα αυτά τα χρόνια με προωθητικές ενέργειες δώσαμε εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας και πετύχαμε ακόμα και εξαγωγές, ωστόσο χρειάζεται εντατικότερες δράσεις όχι μόνο από ένα φορέα άλλα από όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα στην εξωστρέφεια”.
***
Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Θεσπρωτίας της "Ελληνικής Λύσης" του Κυριάκου Βελόπουλου είναι: 
***
Σε μήνυμά του ο υποψήφιος βουλευτής της Ν. Δ. στη Θεσπρωτία Βασίλης Γιόγιακας, τονίζει: "Στις φετινές εκλογές τίθεμαι ξανά στη κρίση σας, με μόνο μέλημα να συνεχίσω να είμαι κοντά σας και να προσπαθώ το καλύτερο, για εσάς και για τον τόπο μας! Για όλα εκείνα που μπορούμε και αξίζουμε!". 
***

Στη δημοσιότητα έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τον κατάλογο με τους υποψηφίους του για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας κατέρχονται οι: 1) Γκίκας Σωτήρης, οικοδόμος και πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας, 2) Μπρέστας Νικόλαος – Ορέστης, αυτοαπασχολούμενος φαρμακοποιός 3) Ρεπάνη-Ρέγκα Νικολέτα, δασκάλα 4) Τσουρά Μαρία, Ιδιωτική υπάλληλος και μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.
***
Στα προβλήματα, που είναι νευραλγικής φύσης και αφορούν την κοινωνία,  των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσπρωτίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αλέκος Πάσχος. ”Οι ορφανές βάρδιες στις υπηρεσίες, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους του νομού, άλλα και στους λειτουργούς των ίδιων των Κέντρων Υγείας” ανέφερε ο Αλέκος Πάχος, ο οποίος σημείωσε πως το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια. ”Δεν είμαστε μηδενιστές, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έχει γίνει για τις δημόσιες δομές Υγείας της Θεσπρωτίας, ωστόσο υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στα Κέντρα Υγείας, έλλειμμα το οποίο δεν έχει διορθωθεί ούτε στο ελάχιστο κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού” τονίζει, υπενθυμίζοντας πως οι ίδιοι οι ιατροί των υπηρεσιών φέρνουν ανά διαστήματα το πρόβλημα στην δημοσιότητα.
***
***
Σε ανακοίνωσή της η υποψήφια στη Θεσπρωτία βουλευτής της Ν. Δ. Αντιγόνη Φίλη-Παχάλη, τονἰζει, μεταξύ άλλων, ότι, "αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμετέχω ως υποψήφια Βουλευτής στις εθνικές εκλογές στον νομό Θεσπρωτίας. Μετά από ώριμη σκέψη και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης συστρατεύομαι σε έναν κοινό αγώνα για την τελική επικράτηση της ΝΔ ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε τη χώρα πάλι μπροστά. Υπηρετώντας για δύο θητείες τον β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης γνώρισα τα προβλήματα του τόπου μου και πάλεψα για την επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν". 
***
Η υποψήφια βουλευτής της Ν. Δ. στη Θεσπρωτία Όλγα Παρθενίου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων,  ότι "είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι υποψήφια βουλευτής Θεσπρωτίας με την παράταξη της ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Αν και δεν έχω στο παρελθόν ανάλογη πολιτική εμπειρία όμως το αμείωτο ενδιαφέρον μου για τα κοινά και η αγάπη μου για τον τόπο μου θα είναι τα βασικά μου εφόδια με τα οποία θα αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον".
***
Ο δικηγόρος Γιάννης Παπαγιάννης, που επιλέχθηκε αντί του Αντώνη Μπέζα, στο ψηφοδέλτιο Θεσπρωτίας της Ν. Δ., δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Θεσπρωτίας. Θα συμβάλλουμε όλοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να σηματοδοτήσουν την αλλαγή πορείας για την πατρίδα μας προς ένα λαμπρό μέλλον".