Τοπική πολιτική επικαιρότητα


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», στο πλαίσιο της διαρκούς του συνεργασίας με τις  Δομές των ΚΔΑΠ, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠμεΑ «το εργαστήρι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» του δήμου Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζομένους. Ο κ. Λώλος για μία ακόμη φορά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, αλλά και να συζητήσει με τους εργαζομένους για τον τρόπο λειτουργίας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Δομών, οι οποίες εξυπηρετούν πλήθος παιδιών, αλλά και των θέσεων εργασίας του προσωπικού.
***

Σε Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Μαζαρακιά, Σύβοτα και Πέρδικα περιόδευσε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στους Φιλιάτες βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Σπύρου Παππά και επισκέφτηκε το παζάρι. Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε στα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων δημάρχων Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου και Γιάννη Γόγολου και περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης. 
***
Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, έκανε την Πέμπτη 16 Μαΐου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της παράταξης «Το Κοινό των Ηπειρωτών». Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι μια ιστορική ευκαιρία, ώστε η Ήπειρος να αλλάξει τροχιά. Να μην θεωρείται και να μην είναι πια η φτωχή και μη αναπτυγμένη περιοχή της Ε.Ε.». Και πρόσθεσε: «Ζητάμε την ψήφο σας για μια Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές. Για μια Ήπειρο που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της, και ιδιαίτερα στους νέους. Για μια Ήπειρο που όλοι θέλουμε. Για την Ήπειρο των ονείρων μας», κατέληξε. Μεταξύ των παρισταμένων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Οικονόμου κ. ά.