Τι ισχύει με την ψηφοφορία και τους σταυρούς σε δήμους και κοινότητες της Θεσπρωτίας

Στον υποψήφιο δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό. 
***
Στο δήμο Ηγουμενίτσας  οι κάτοικοι της εκλογικής περιφέρειας Ηγουμενίτσας (πρώην Καποδιστριακός δήμος Ηγουμενίτσας) μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια. Οι κάτοικοι των υπολοίπων εκλογικών περιφερειών (πρώην Καποδιστριακοί δήμοι Μαργαριτίου, Παραποτάμου και Συβότων, καθώς και κοινότητα Πέ), μπορούν να βάζουν 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν μόνο υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.

***
Στο δήμο Σουλίου οι κάτοικοι των εκλογικών περιφερειών Παραμυθιάς και Αχέροντα (πρώην Καοδιστριακοί δήμοι) μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια. Οι κάτοικοι της εκλογικής περιφέρειας Σουλίου (πρώην Καποδιστριακή κοινότητα Σουλίου), μπορούν να βάζουν 1 σταυρό σε έναν υποψήφιο της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από μία μόνο άλλη εκλογική περιφέρεια.
***
Στο δήμο Φιλιατών οι κάτοικοι των εκλογικών περιφερειών Φιλιατών και Σαγιάδας (πρώην Καποδιστριακοί δήμοι) μπορούν να βάζουν μέχρι 3 σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δικής τους εκλογικής περιφέρειας και 1 ακόμη σταυρό σε έναν υποψήφιο από την άλλη εκλογική περιφέρεια.
***
I) Στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων
Για την εκλογή Συμβουλίων Κοινότητας, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο υποψήφιων συμβούλων Κοινότητας. Ψηφοδέλτιο που φέρει περισσότερους από τους επιτρεπόμενους σταυρούς, είναι έγκυρο και προσμετράται υπέρ του Συνδυασμού, χωρίς να αμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.

ΙΙ) Στις Κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων
Για την εκλογή Προέδρου Κοινότητας, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός υποψήφιου προέδρου.

Προσοχή: Ψηφοδέλτιο το οποίο δεν φέρει κανέναν σταυρό ή φέρει περισσότερους του ενός σταυρούς, θεωρείται άκυρο.