Τοπική πολιτική επικαιρότητα

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα βρέθηκε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Παραμυθιώτισσα Διαχειρίστρια του Μουσείου Αγνή Δρίμτζια. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των προοπτικών σύναψης μιας εποικοδομητικής πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με το δήμο Σουλίου και την οικογένεια Βούλγαρη (Bvlgari), ώστε αμέσως μετά τις εκλογές, να τεθούν οι βάσεις προκειμένου ο Πολυχώρος Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, στον οποίο θα μετατραπεί το κτίριο Βούλγαρη στην Παραμυθιά, να έχει την καλύτερη δυνατή πολιτιστική αξιοποίηση και τη μέγιστη δυνατή διεθνή προβολή, με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
***
Τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΗΓ ΑΕ και του Δήμου Σουλίου, για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, ζητάει με επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης. Ο Γιάννης Καραγιάννης, ζητάει από τον κ. Νταή, την συνδρομή και την τεχνογνωσία του Οργανισμού, μεταξύ άλλων για:
– Επαφή με τις εταιρίες Κρουαζιέρας, MarellaCruises, Seabourn και Azamara Cruises, με σκοπό την εξεύρεση τρόπου ένταξης της Παραμυθιάς του Αχέροντα και του Σουλίου στα σημεία επίσκεψης κατά την παραμονή του πλοίου στην Ηγουμενίτσα.
– Την προβολή των τουριστικών σημείων του Δήμου Σουλίου, στις εγκαταστάσεις της ΟΛΗΓ, με τουριστικούς οδηγούς και προωθητικό υλικό
– Την συνδιοργάνωση ημερίδων για τον τουρισμό από στελέχη του ΟΛΗΓ και άλλους τεχνοκράτες του τουρισμού, που να απευθύνονται στους επιχειρηματίες του Δήμου Σουλίου.
***
Την πρώτη από τις προγραμματισμένες περιοδείες του πραγματοποίησε ο συνδυασμός "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" στο Εμπορικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας το Σάββατο 20 Αοριλίου 2019..  Σύσσωμη η δημοτική ομάδα, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κ. Γόγολο επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης, όπου διένειμε το φυλλάδιο του προγράμματος και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενος επαγγελματίες και πολίτες. Ακολούθησε περιοδεία το απόγευμα του Σαββάτου στην Κορύτιανη, τον Αγ. Γεώργιο και τον Παραπόταμο. Το πρωί της Κυριακής συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στη Νέα Σελεύκεια, την Πλαταριά,  το απόγευμα στο Καρτέρι,  την Καταβόθρα, το Ελευθέριο και τους Σπαθαραίους.


***
Συνεχίζοντας τις επαφές με φορείς του τόπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης συναντηθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσπρωτίας Φώτιο Ντίνη. Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα που αφορούσαν την στελέχωση του Α.Τ. Παραμυθιάς και της γενικότερης αστυνόμευσης του Δήμου Σουλίου, όπως οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε ανθρωπινό δυναμικό. "Η Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσπρωτίας, είναι από τις δημόσιες δομές του κράτους που λειτουργούν υποδειγματικά ενώ δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, εδραιώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη" ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καραγιάννης. 
***
Στο Καναλλάκι έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δημοτική Ενωτική Πορεία του Δήμου Πάργας» ο  σημερινός δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας.  Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ξέρουμε όλοι  πολύ καλά,  ότι ο Καλλικράτης αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και  ότι έγινε σε μια περίοδο   που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την χειρότερη κοινωνική και οικονομική κρίση  από την μεταπολίτευση. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για πειράματα, ούτε για αβέβαιες λύσεις. Αυτό να το έχετε πολύ καλά στο μυαλό σας. Μην υποτιμάτε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα προβλήματα που αυτή γεννά. Ακουμπήστε, όπως έλεγαν οι παλιοί,  σε αγκωνάρια και όχι στα λιανόκλαδα!!! Σε ανθρώπους πρακτικούς, που ξέρουν να είναι ευέλικτοι και αποφασιστικοί".