Τοπική πολιτική επικαιρότητα

Στο παζάρι της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας βρέθηκε το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019,  ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Συνάντησα ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, με ξέρουν και τους ξέρω καλά! Οι κουβέντες μας αληθινές, γιατί έτσι θα πάμε μπροστά! Με συνεργασία και δουλειά!», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
***
Περιοδεία στο νομό Θεσπρωτίας πραγματοποίησε  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, με τους δημάρχους Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο και Φιλιατών Σπύρο Παππά,  τον πρώην βουλευτή Ηλία Βεζδρεβάνη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Αλκιβιάδη Λάμπρου.
***
Τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξής του παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στα Ιωάννινα. Τον κ. Καχριμάνη προλόγισαν ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γ. Καψάλης και ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Σταύρος Μπένος. Επισυνάπτονται τα βασικά σημεία της ομιλίας του. Μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι «εμείς δεν υποσχόμαστε ούτε οράματα, ούτε θεάματα, ούτε θαύματα. Από υποσχέσεις και φανταχτερά προγράμματα,  χόρτασαν, αλλά και εξαπατήθηκαν πολλές φορές οι πολίτες». 
***
Συνάντηση με το  Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Γηρομερίου και Πάργας Τίτο είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Νίκος Αθανασίου, στο πλαίσιο των επαφών με θεσμικούς φορείς του Δήμου. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν στη βάση της κοινωνικής προσφοράς και τις κοινές δράσεις.
***
Με τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς καθώς και με προσωπικό της υπηρεσίας, συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Απριλίου 2019,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική δημοσιά δομή υγείας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και σε ανθρωπινό δυναμικό. Όπως ανέφερε ο συντονιστής του Κ.Υ κ. Γεώργιος Λύγκας, τα προβλήματα εστιάζονται στο κτιριακό της υπηρεσίας στις κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, στις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού σε άλλα Κ.Υ καθώς και στην έλλειψη εξοπλισμού τόσο στο Κ.Υ όσο και στα περιφερειακά ιατρεία. Επίσης τόνισε πως με την συμβολή χορηγών καλύπτονται πολλά κενά και αλλάζει η εικόνα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χώρο του κτηρίου.
***

Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά με διασώστες, πληρώματα και οχήματα ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο δήμο Σουλίου και να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής, ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, κ. Βασίλειο Παπαδιώτη. Εξάλλου ο κ. Κάτσιος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη λειτουργία του Κ.Υ. η έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και για τις σημαντικές ενέργειες που καθημερινά καταβάλλει η διοίκηση του Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με όλο το προσωπικό, ώστε μέσα στη δίνη της κρίσης να παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες.



***
Στον Πολυχώρο του Δήμου Σουλίου«Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Δύναμης Ελπίδας, Νίκος Γώγος με εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων «ΘΕΑΤΟ» και «Μετά από την Τέχνη – ΜΑΤ» της πόλης. Τα ζητήματα που τέθηκαν από μέλη των θεατρικών ομάδων, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μοναδική θεατρική σκηνή της πόλης. Προβλήματα υποδομής, δεκάδες φθορές, έλλειψη θέρμανσης και κλιματισμού και πολλά ακόμη σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των θεατρικών ομάδων. Ο Νίκος Γώγος φέροντας, επίσης, την ιδιότητα του Προέδρου του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθίας, ενός από του πιο ιστορικούς κι επιτυχημένους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, εξήγησε το πως το έργο των θεατρικών ομάδων θα μπορούσε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί σε σύντομο, μάλιστα, χρονικό διάστημα, ακολουθώντας το παράδειγμα διαχείρισης του ΦΟΠ.