Τοπική πολιτική επικαιρότητα

Την παρουσίαση του ονόματος "Δύναμη Ελπίδας" και του λογοτύπου του συνδυασμού του, καθώς και των15 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νίκος Γώγος. Για τον Νίκο Γώγο μίλησε ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής της Παθολογικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ιατρός παθολογίας του νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο κ. Γώγος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όραμα της παράταξή του είναι να στηρίζει τους δημότες, να σπάσει τα στεγανά του ιδιοτελούς συμφέροντος και των εξαρτήσεων του παρελθόντος, να ανοίξει νέους ορίζοντες και να φέρει το οξυγόνο της ανανέωσης. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα δυναμική συμπόρευση που μας κάνει ξανά όλους περήφανους. Οχι άλλα ψέματα. Οι συμπολίτες μας θέλουν αλήθειες".  Οι 15 πρώτοι του συνδυασμού: Θωμάς Αποστόλου, Σπύρος Βασιλείου, Ευτυχία Γκοντόρα Γκάτζια, Δημήτρης Ιωάννου, Μιχάλης Κωσταράς, Κώστας Λαμπρούσης, Βαγγέλης Λέκκας, Ελπίδα Μαργαρίτη, Δημήτρης Παναγιώτου, Χαράλαμπος Παντελής, Ηλίας Σάσης, Δονάτος Σοφίας, Σωτήρης Σταυράτης, Θοδωρής Τομαράς, Χρυσούλα Τσίτσιου.
***
«Η Ήπειρος στα οκτώ χρόνια του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει κάνει άλματα προς τα εμπρός», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σήμερα στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό του 2018. «Την πραγματικότητα αυτή, τόνισε, τη βιώνουν οι Ηπειρώτες στις πόλεις και στα χωριά. Είναι αυτοί που είδαν να αναβαθμίζεται το επίπεδο της καθημερινότητας και της ζωής του».


***
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας ζήτησε να δοθούν θέσεις διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Ηγουμενίτσας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Φημολογείται ότι το Τμήμα της Ηγουμενίτσας δε θα πάρει ούτε μια από τις 20 θέσεις διδασκόντων που πρόκειται να μοιραστούν με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Ακούγεται μάλιστα ότι κάποιες από τις θέσεις αυτές θα δοθούν σε αυτοδύναμα τμήματα, όταν στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι αυτές πρέπει να καλύψουν  κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας. Αυτό άλλωστε λέει ξεκάθαρα και ο νόμος. Για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα το φθινόπωρο του 2020 πρέπει να πάρει νέες θέσεις διδασκόντων σε αυτή την κατανομή, αφού από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την τοποθέτηση των καθηγητών μπορεί να χρειαστεί και πάνω από ένας χρόνος. Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε αν και πότε θα δοθούν νέες θέσεις! Ζητούμε να δοθούν σε αυτήν την κατανομή θέσεις στο Τμήμα της πόλης μας, ώστε να είναι κατάλληλα στελεχωμένο για να λειτουργήσει το 2020. Και αυτό θα ζητήσω και με επιστολή μου στην Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».