Μειωμένη φέτος η παραγωγή ελαιόλαδου στη Θεσπρωτία και με προβλήματα στην ποιότητα

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά για το θεσπρωτικό ελαιόλαδο, καθώς υπήρχαν προβλήματα τόσο στην ποσότητα της παραγωγής όσο και στην ποιότητά της. Μάλιστα η παραγωγή σε ορισμένες περιοχές κινδύνευσε λόγω του βακτηρίου Xylella fastiodiosa, απειλή η οποία δεν έχει εξαληφθεί. «Η ελιά είναι ευαίσθητη σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ υπήρξε και δακοπροσβολή», τονίζουν οι ειδικοί. Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επάρκειας, καθώς υπάρχουν αποθέματα λαδιού και από την περσινή χρονιά, ωστόσο αν υπάρξει κάτι που θα επηρεαστεί αυτό θα είναι οι εξαγωγές σε χύμα ελαιόλαδο. Οι ίδιοι οι ελαιοπαραγωγοί επισημαίνουν ότι «υπάρχειπρόβλημα με την ποιότητα, θα λείψουν δηλαδή οι καλές ποιότητες του προϊόντος».