Πρόσωπο έκπληξη στην προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα και Κέρκυρας

Πρόσωπο έκπληξη, καλή επιλογή ωστόσο, ορίστηκε με υπουργική απόφαση ως υπεύθυνος του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα και Κέρκυρας για την επόμενη τριετία. Πρόκειται για το γυμναστή Μάρκο Νικολάου, υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών με αναπληρωτή το βιολόγο-ιχθυολόγο Γεώργιο Ζάκα. Με ευαισθησίες σε θέματα περιβάλλοντος και καλός γνώστης των οικολογικών δεδομένων της περιοχής μπορεί να βοηθήσει σε αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις του Φορέα. Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποτελούν οι:

1. Λαζαρίδου Ευθαλία του Στέφανου, Π Ε Περιβάλλοντος Βιολόγων, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρώτρια την Μητσέλου Μαρία του Παναγιώτη, ΠΕ Γεωτεχνικών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ. 

2. Σέρβος Κωνσταντίνος του Απόστολου, Αντιδήμαρχο Λευκάδας ως εκπρόσωπο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, με αναπληρωτή τον Παππά Σπυρίδωνα του Σωτηρίου, Δήμαρχος Φιλιατών, ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Ηπείρου. 

3. Τσούκας Διονύσιος-Φώτιος του Παναγιώτη, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ηπείρου, με αναπληρώτρια την Σπανοπουλου - Σάρρα Ηλιάνα του Νείλου, Περιφερειακή Σύμβουλο. 

4. Γκίνης Σταμάτης του Θωμά, Βιολόγο-Ιχθυολόγο ως εκπρόσωπο της ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής κοινότητας, με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρώτρια την Κόκκα Ευαγγελία του Δημητρίου, Δασολόγος, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ. 

5. Σγουρός Γεώργιος του Αλέξανδρου, Οικονομολόγο, ως εκπρόσωπο των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρωτή τον Βέρμπη Γεώργιο του Τηλέμαχου, μέλος Δ.Ε. υπεύθυνο Προγραμμάτων Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. 

6. Μαρέτη Ανδρέα του Γεωργίου, ως εκπρόσωπο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, με αναπληρωτή τον Κώστα Ελευθέριο του Νικολάου, Α’ Αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.