Αυτοδιοικητικές εξελίξεις στη Θεσπρωτία

Ο Γιάννης Γόγολος, υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, από τα πράγματα φαίνεται πως κινήθηκε έξυπνα. 
***
Ανακοίνωσε, ως ανεξάρτητος, νωρίς νωρίς την υποψηφιότητά του και πλαισιώθηκε από ικανό αριθμό ατόμων, προερχομένων από διάφορους χώρους. 
*** 
Από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν θα κάνει πίσω, ανεξάρτητα αν λάβει στήριξη ή όχι από κομματικό φορέα.
***
Την ίδια στιγμή από το ΚΙΝΑΛ, απ' όπου προέρχεται ο κ. Γόγολος, διεκδίκησαν το χρίσμα ο Παναγιώτης Νταής και ο Γιώργος Σιντόρης.
***
Τελικά το ΚΙΝΑΛ, παρότι ο κ. Γόγολος έκανε την "επανάστασή" του, αποφάσισε να τον στηρίξει, διαβλέποντας ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή μάλλον δεν θα είχε τύχη.
***
Μάλιστα τάχθηκε στο πλευρό του, θα συμμετέχει και στο συνδυασμό του, και ο Παναγιώτης Νταής, που είναι πρόσωπο με κύρος.
***
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις φαίνεται πως ο κ. Γόγολος έχει μπει δυναμικά στο προεκλογικό παιχνίδι. Βέβαια, όπως, λένε οι πολιτικοί, ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει τελικά.
*** 
Σε αντίθεση με το δήμο Φιλιατών, όπου φαίνεται ότι δεν υπάρχει, στο προσκήνιο τουλάχιστον, δραστηριότητα (άραγε γιατί;), ο δήμος Σουλίου "πλημμυρίζει" από υποψηφίους. 
*** 
Ο Παύλος Βίλλιας σε ανοιχτή του επιστολή  τονίζει ότι "αναλαμβάνω πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε όλους όσους ζουν στον Δήμο μας και ονειρεύονται μια καλύτερη Παραμυθιά. Στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, άλλα και στους άνεργους. Σας καλώ να συγκεντρωθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να συγκροτήσουμε ένα δυναμικό ανανεωτικό, απαλλαγμένο από κομματικές κηδεμονίες ψηφοδέλτιο. Να επιλέξουμε τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, με γνώμονα την δυνατότητα προσφοράς στον τόπο. Να τον πλαισιώσουμε με όλους όσους μπορούν και θέλουν να να βάλουν ένα λιθαράκι για να βγάλουμε τον Δήμο από τον μαρασμό. Για να κάνουμε την Παραμυθιά και τα χωριά μας αντάξια των ονείρων μας".
***
Πολιτική έρευνα για τους υποψήφιους Δημάρχους Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε το "thespro.gr", από το διάστημα 20 Νοεμβρίου 2018, μέχρι και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018. Στην έρευνα συμμετείχαν 433 άτομα, που ψήφισαν online με τον λογαριασμό τους στην google.  Πρώτος αναδείχθηκε o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος με 99 ψήφους και ποσοστό 22,86%, χωρίς να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αναμειχθεί στις εκλογές.
***
Η περιφερειακή παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου ανακοίνωσε 22 ονόματα υποψηφίων, τέσσερα από τα οποία στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για τους: Άννα Βέτου (Επιχειρηματίας-Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων), Σπύρο Βλάχο (Επιχειρηματίας), Δημήτριο Γκαμπρέλα  (Επιχειρηματίας), Αντώνη Δημητριάδη (εκπαιδευτικός).