Παραλειπόμενα από την επίσκεψη του Φαώτη Κουβέλη στη Θεσπρωτία

Πριν από την τωρινή του επίσκεψη ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Θεσπρωτία, την προηγούμενη φορά είχε έρθει ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και είχε μιλήσει  είχε μιλήσει στο "Πάνθεον" σ' ένα μικρό ακροατήριο.
*** 
Τώρα, βέβαια, ήρθε ως υπουργός, αλλά στο ύφος του δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ευγενής, προσηνής, εγκάρδιος.
***
Μάλιστα δεν ξέχασε κάποιους παλαιούς συντρόφους του, οι οποίοι τον στήριξαν στην πορεία της ΔΗΜΑΡ, που έχει περάσει σε άλλα χέρια πλέον, και γευμάτισε μαζί τους. 
***
Τις φιλίες του αναθέρμανε και ο Θεσπρωτός αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, που διατηρεί στενές επαφές με πρόσωπα της περιοχής. 
***
Τον κ. Κουβέλη ενημέρωσαν για τις τοπικές ανάγκες, αλλά και δυνατότητες, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης και ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής.
***
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, συζήτησε με τον κ. Κουβέλη και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο  Σταμάτη Ράπτη, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή, αφού υπηρέτησε σ' ατή πολλά χρόνια, το πεδίο δράσης, την αποστολή και την προσφορά των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε μια κομβική για τη χώρα λιμενική περιοχή. 
***
Θετικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ιδιαίτερα την κρίσιμη συμβολή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην ομαλή καθημερινότητα στην παραλιμένια περιοχή,  καθώς και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του λιμανιού Ηγουμενίτσας.