Παρλειπόμενα από την επίσκεψη της υφυπουργού Ανάπτυξης στο δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Mε θερμότητα υποδέχθηκε την υφυπουργό Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος. 
*** 
Μάλιστα της χάρισε και ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τη Θεσπρωτία, όπου αναδεικνύονται τα μνημεία και οι ομορφιές του τόπου.
***
Βέβαια, πέρα από τις αφροβοσύνες, τις έθεσε και τα προβλήματα, που είναι πολλά, τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή.
***
Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας, για να επιβιώσει, χρειάζεται στήριξη και τόνωση.  Διαφορετικά δεν θα αναστραφεί η κατιούσα, που έχει πάρει.
*** 
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η γενικότερη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα στη Θεσπρωτία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην όξυνση του φαινομένου της «μαύρης» οικονομίας στα αγροτικά προϊόντα, καθώς και στις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος.
***
Αυτά τα θέματα δεν έχουν μόνο γενικότερο ενδιαφέρον, αλλά και τοπικό, αφού το εμπόριο και το παρεμπόριο είναι μια αλυσίδα, που επηρεάζει όλες τις περιοχές.  
***
Παράλληλα έγινε αναφορά στο σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων, για το οποίο οι δήμοι, μπορούν, αν θέλουν, να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες, αλλά και της πληθυσμιακής έκρηξης των αγριόχοιρων στην περιοχή.
***
Μεταξύ των παρισταμένων αντιδημάρχων αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Μιχάλη Γκίκα, ο οποίος ως παραγωγός στον κάμπο της Κεστρίνης, έχει βιωματική γνώση των ζητημάτων του χώρου.