Σχόλια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσπρωτία

Είκοσι πέντε εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, και στη Θεσπρωτία δεν έχουν αρχίσει να  ξεδιπλώνονται οι τελικές επιλογές.
***
***
Για το δήμο Φιλιατών, εκτός από την υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Σπύρου Παππά, φημολογούνται οι υποψηφιότητες του Σπύρου Μπότου, αλλά και του Ποβλιώτη αντιστράτηγου ε. α. Βασίλη Τζίγκου, το όνομα του οποίου ακούγεται και για την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτε.
***
Πάντως η κάθοδος του κ. Τζίγκου στο δήμο Φιλιατών, που δε φαίνεται πιθανή, ενδεχομένως αποκλείεται, καθώς μάλλον δεν το επιθυμεί, ως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, ο ίδιος, θα άλλαζε τα δεδομένα. 
***
Στο δήμο Σουλίου ο πρώτος, που ανακοίνωσε ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, προβάλλοντας και τα επιστημονικά του προσόντα, είναι ο ουρολόγος χειρουργός Γεώργιος Λένης. 
*** 
Η δήμαρχος Σουλίου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της και οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι θα κατέβει σίγουρα, διεκδικώντας τρίτη θητεία, ενώ άλλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
***
Για τον ίδιο δήμο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι  Νικόλας Κάτσιος, Νίκος Αθανασίου και Νίκος Γώγος, που έχουν, ο καθένας με τις δράσεις του, έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνία. 
***
Αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σουλίου Δημήτριος Σακαρέλης, δεν θέλει να...αποστρατευτεί. 
***
Στο δήμο Ηγουμενίτσας δεν κινείται σχεδόν τίποτε, με μόνο δεδομένο την εκ νέου υποψηφιότητα του δημάρχου Γιάννη Λώλου.  
*** 
Ο Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στην Περιφέρεια, μια προσπάθεια, που πλαισιώνεται και από κάποιους Θεσπρωτούς, ορισμένοι από τους οποίους θα συμμετάσχουν και στο ψηφοδέλτιό του.

Ο "Σχολιαστής"