Τα φαγητά της Λάκκας Σουλίου αναδείχθηκαν στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας της περιοχής...

Στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, οι πολλοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά ψωμιά, πίτες, τηγανίτες και άλλα τοπικά εδέσματα, να δουν παλαιά σκεύη, τεχνικές παρασκευής παραδοσιακών ειδών ψωμιού, ξινόγαλου, αλλά και την αναβίωση εθίμων γύρω από την τάβλα του φαγητού και του ποτού, συνοδευόμενα με παραδοσιακά τραγούδια. Όπως τόνισαν παράγοντες της περιοχής, σκοπός είναι να προκύψουν συνέργειες, που θα δώσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές στην περιοχή και στην τοπική οικονομία. Σημείωσαν χαρακτηριστικά: "Θέλουμε  να υπάρξει επόμενη μέρα από αυτό το Συμπόσιο. Να δοθούν κίνητρα και ερεθίσματα. Να αποκτήσουμε και πάλι την επαφή με την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου μας. Όλα αυτά όμως πρέπει να τα συνειδητοποιήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας".