Παραλειπόμενα για την κατασκήνωση Ευαγγελιστών απ' όλο τον κόσμο για 10 ημέρες στην Ηγουμενίτσα

Είναι γνωστό ότι για ένα δεκαήμερο, 10 με 12 Ιουλίου, κατασκήνωσαν Ευαγγελιστές, 370 άτομα στην Ηγουμνενίτσα από 25 χώρες, με επίκεντρο το Δρέπανο, όπου γινόταν οι συγκεντρώσεις τους και συντονίζονταν οι εξορμήσεις τους για την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διανείμουν καινές διαθήκες και άλλο προπαγανδιστικό υλικό. 
*** 
Βέβαια η παρουσία τόσο ατόμων σε μια σχεδόν "νεκρή" αγορά, όπως είναι αυτή της Ηγουμενίτσας, τη συγκεκριμένη περίοδο, δημιούργησε τζίρο στις επιχειρήσεις τουρισμού. 
***
Γι' αυτό η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου "Ο Ξένιος Ζευς" με ενθουσιώδη ανακοίνωση της τους ευχαριστεί για την παρουσία τους στην Ηγουμενίτσα και τους καλεί να ξανάρθουν, γιατί, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, βοηθούν στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. 
*** 
Δεν θα διαφωνήσει κανείς, επί των τύπων. Σαφώς να έρθουν ως τουρίστες και καλοδεχούμενοι είναι... Όμως είναι ταυτόχρονα και πολέμιοι του ορθόδοξου ψυχισμού μας. Θα μου πείτε από πρώτη άποψη αυτό δεν ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες, αφού το κέρδος, και μάλιστα σε μια περίοδο, που οι επιχειρήσεις μαραζώνουν, είναι το ζητούμενο. Σαφώς. 
*** 
Με την ίδια λογική ωστόσο, μπορούν να έρθουν και οι "Τσάμηδες" να κατασκηνώσουν για το δικό τους συνέδριο στην Ηγουμενίτσα, αφού επιχειρηματικά θα είναι αποδοτικό, και ας θέλουν να... κατακτήσουν ολόκληρη την Ήπειρο!!!
*** 
Θέλουμε να πούμε ότι όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Είναι ωφέλιμο οικονομικά να κατασκηνώνουν οι Ευαγγελιστές στην Ηγουμενίτσα, αλλά είναι επιζήμιο για την πίστη μας, όταν δεν περιορίζονται σε διακοπές, αλλά κάνουν προσηλυτισμό. 
***
Θα αντιτάξουν κάποιοι ότι η πίστη δεν "τρώγεται", ενώ τα λεφτά των Ευαγγελιστών δίνουν φαγητό σε οικογένειες. 
*** 
Αν βάζει κανείς στη ζυγαριά από τη μια μεριά την τσέπη του και από την άλλη την καρδιά του και προτιμάει  να γέρνει η ζυγαριά προς τη μεριά της τσέπης του και όχι της καρδιάς του, έχει κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστή.
Ο "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ"