Το Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, που οργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος (14-15 Ιουλίου 2018), προβάλλει τα τοπικά φαγητά και την παράδοση. Η φετινή εκδήλωση θα έχει θεματικό άξονα το ψωμί και τα παράγωγα του αλευριού, ενώ θα αναδειχτούν και πάλι παραδοσιακές γεύσεις. Μία από τις καινοτομίες της, θα είναι η διοργάνωση διαγωνισμού, όπου με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. θα συσταθεί κριτική επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις καλύτερες παραγωγές και παρουσιάσεις, που θα βραβευτούν. Σε συλλόγους, φορείς, παραγωγούς και επιχειρήσεις θα διατεθεί δωρεάν περίπτερο, για να εκθέσουν ή να πουλήσουν τα προϊόντα τους, καθώς και στους συλλόγους ή ιδιώτες, που θα παρασκευάσουν ψωμιά, εδέσματα και παραδοσιακά φαγητά, υλικά παρασκευής.