ΝΑΙ στη συνέχιση λειτουργίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας είπαν οι φορείς της Θεσπρωτίας. Μαζί τους και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων...

ΝΑΙ στη συνέχιση λειτουργίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας είπαν οι φορείς της Θεσπρωτίας, σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο δημαρχείο της πόλης, αντιδρώντας στην πρόταση για κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Θεσπρωτός πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, που τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του τμήματος, στην περίπτωση, που δεν κλείσουν και τα τμήματα Πρέβεζας και Άρτας και δεν συγκεντρωθούν στα Γιάννινα. Είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να αφήσει καμία δυνατότητα παρερμηνείας: "Παρότι πάγια θέση μου είναι όλες οι λειτουργίες τμημάτων να βρίσκονται εντός πανεπιστημιούπολης, από την στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει και διατηρούνται τα τμήματα στην Άρτα και την Πρέβεζα, το δίκαιο είναι να παραμείνει το τμήμα και στην Ηγουμενίτσα". Έτσι, δεσμεύτηκε πως θα εισηγηθεί στην επιτροπή συγχώνευσης την παραμονή του τμήματος.  Σαφώς υπέρ της λειτουργίας του τμήματος ήταν  η πρόεδρος του Ελευθερία Δογορίτη, καθώς και ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεμιστοκλής Γκόγκας.  
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, που έστειλε επιστολή στη σύσκεψη, σημειώνει ότι προέχει "η αλλαγή της εισαγωγικής κατεύθυνσης, γεγονός που θα καταστήσει το τμήμα βιώσιμο", κάτι που μπορεί να γίνει με έκδοση προεδρικού διατάγματος. Ο βουλευτής της Ν. Δ. Βασίλης Γιόγιακας έκανε λόγο για "μεθοδεύσεις" και τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της λειτουργίας του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.   Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού οι μόνοι ζημιωμένοι από αυτή την αναταραχή είναι οι ίδιοι και οι γονείς τους. Στην παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης τόνισε ότι για τους Θεσπρωτούς είναι αυτονόητη όχι μόνο η διατήρηση της σχολής, αλλά η αναβάθμισή της. Και κάλεσε όλους να κινηθούν χωρίς χρονοτριβές προς αυτή την κατεύθυνση. Στα ίδια μήκη κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που διευκρίνισε ότι η τοπική κοινωνία δεν είναι αντίθετη στην ίδρυση δύο μεταλυκειακών σχολών επαγγελματικής κατάρτισης, ωστόσο η χρησιμότητα του ΤΕΙ είναι αναμφισβήτητη.  Μίλησαν ακόμη κατά του κλεισίματος του τμήματος ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  Ανδρέας Σταύρου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Θωμάς Παππά, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, ο επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δώρης Δήμας, αντιδήμαρχοι και ο εκπρόσωπος του 15μελούς του εσπερινού λυκείου Σωτήριος Λιαμπότης. 
H ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηγουμενίτσας τονίζει για τα περί της σύσκεψης: "Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων με θέμα «την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου κα Ελευθερία Δογορίτη, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, κ Βασίλειος Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας  Θωμάς Πιτούλης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  Ανδρέας Σταύρου, ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού του τμήματος της Ηγουμενίτσας Θεμιστοκλής Γκόγκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Θωμάς Παππά, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Α.Ε. Ανδρέας Νταής, ο επικεφαλής της ελάσσονος  αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δώρης Δήμας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωπος του 15μελούς του εσπερινού λυκείου κ. Σωτήριος Λιαμπότης  και εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος.
Ο κ. Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλε όμως επιστολή με την οποία καταθέτει τις απόψεις του, η οποία και αναγνώστηκε.  
Οι εκπρόσωποι φορέων, οι επαγγελματίες και οι πολίτες της πόλης οι οποίοι παρακολουθήσαν την σύσκεψη μέχρι και το τέλος της συμφωνήσαν με τα παρακάτω όπως αναφέρονται. 
·         Στηρίζουμε και διεκδικούμε την διατήρηση του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στην Διοίκηση και την Οικονομία»
·         Άμεση προκήρυξη των δύο (2) θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που αποδόθηκαν στην πρόσφατη κατανομή από το ΤΕΙ στο τμήμα
·         Άμεση αποδέσμευση των κονδυλίων και ταχύτατη δημοπράτηση της ανακαίνισης των φοιτητικών εστιών στην Ηγουμενίτσας 
·         Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
·         Επιθυμούμε να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης παράλληλα όμως με το τμήμα.