Λιτανεύτηκε στην Πάργα η εικόνα της Παναγίας, μεταφέρθηκε και με καΐκια... Χωριά εόρτασαν στη Θεσπρωτία τη Μετομόρφωση του Σωτήρος...

Η εικόνα της Παναγίας λιτανεύηκε  στην Πάργα την Κυριακή το απόγευμα 6 Αυγούστου 2017, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παραμυθιάς Τίτου, πλαισιούμενου από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Βελισσάριο Σάντα και άλλους ιερείς. Σχηματίστηκε πομπή κατά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Πάργας. Στη συνέχεια η εικόνα, συνοδευόμενη από ιερείς, μεταφέρθηκε με καΐκια  στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Παναγίας, στο νησάκι απέναντι από την πόλη της Πάργας, όπου ψάλθηκε η ιερά παράκληση και μίλησε επικαίρως ο κ. Τίτος. 
***
Χωριά εόρτασαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στη Θεσπρωτία, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και με τα πατροπαράδοτα πανηγύρια. Στη Φασκομηλιά Ηγουμενίτσας την παραμονή της εορτής λιτανεύτηκε η εικόνα στους δρόμους του χωριού, όπου κάτω από τον έναστρο ουρανό, σχηματίστηκε ένα ποτάμι προσευχής. Η εορτή πανηγυρίστηκε και στο Καστρί Ηγουμενίτσας και στην Πλακωτή Παραμυθιάς κ.λπ. 
***
Οι πιστοί, που παρακολούθησαν τις ακολουθίες, ένιωσαν ότι δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε στη γη και να μας κερδίζουν τα εφήμερα και τα ασήματα. Υπάρχει και η ελπίδα του Χριστού, που θα αξιωθούν να Τον δουν οι αγνοί άνθρωποι. Σίγουρα θα ήταν υγιέστερη και πιο καρποφόρα η ζωή μας, αν στηριζόταν στη σκέψη ότι το μεγαλύτερο θαύμα είναι να συναντήσεις έναν γνήσια ταπεινό άνθρωπο, έναν άνθρωπο, στον οποίο πραγματικά κατοικεί η χάρη του Χριστού.