Αλβανοί "τουρίστες" με τροχόσπιτο μετέφεραν 529 κιλά χασίς! (12 φωτό)

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν σε τροχόσπιτο 180 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 529 κιλών και 415 γραμμαρίων. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα το χασίς, που έρχεται από την Ελλάδα στην Αλβανία. Συνάμα και μεγάλο πρόβλημα. Η αστυνομία κάνει
όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά της και έχει επιτυχίες, ωστόσο τα κυκλώματα είναι ανεξάντλητα και ευρηματικά. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, άλλο ένα καίριο πλήγμα κατάφεραν οι αστυνομικοί, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με την κατάσχεση πάνω από μισού τόνου κάνναβης και τη σύλληψη δύο δραστών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης (στο ύψος της Κόνιτσας),  στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο αλλοδαποί,  οι οποίοι αποτελούν μέλη ομάδας, που ενέχεται σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του οχήματος,  μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•    ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 529.415 γραμμαρίων
•    το τροχόσπιτο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το οποίο είχε μισθώσει άτομο, που αναζητείται
•    το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.