Με λαμπρότητα ο ερτασμός της επετείου του 1821 σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες!

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επανάσταση του 1821  στη Θεσπρωτία. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην Ηγουμενίτσα, με την πολύ καλά οργανωμένη μαθητική παρέλαση, όπου οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν. Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στο ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντοςτου Μητροπολίτου Τίτου, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο Βελισσάριο Σάντα, τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωνσταντή και άλλους κληρικούς, παρόντων επισήμων, καθώς και πλήθος κόσμου. Μίλησε επίκαιρα η εκπαιδευτικός Βασιλική Παππά. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο

Μνημείο Ηρώων της πόλης, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με εθνικούς χορούς  στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.  Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στην Παραμυθιά και στους Φιλιάτες. 
***
Στην Παραμυθιά έγινε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών και η καθιερωμένη παρέλαση της  νεολαίας στην οδό Κ. Καραμανλή και με χορευτικό πρόγραμμα στο σχολειό Βούλγαρη.  Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική  παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στους Φιλιάτες. παρουσία πλήθους κόσμου. Με το τέλος της Παρέλασης ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών.