Τα λάθη μας σε ποσοστό 91% το βασικότερο αίτιο για τα τροχαία ατυχήματα/δυστυχήματα (10 φωτό & video)

Το μήνυμα από την έκθεση της τροχαίας Ηγουμενίτσας, που έχει μεγάλη απήχηση...
Mεγάλη απήχηση στο κοινό έχει η έκθεση για τα ατυχήματα της τροχαίας Ηγουμενίτσας. Η δράση αυτή, που φανερώνει πόσο καλή, οργανωμένη και συστηματική δουλειά γίνεται στην τροχαία Ηγουμενίτσας, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια   για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, που αναδεικνύει αυτή η έκθεση, είναι ότι τα λάθη
μας σε ποσοστό 91% είναι το βασικότερο αίτιο για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Στημένη με τρόπο μεθοδικό η έκθεση βοηθάει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον την οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος σε διάφορες συνθήκες οδήγησης. Εκ των πραμάτων φαίνεται η χρησιμότητα της έκθεσης, αλλά και η ωφέλεια από το ενημερωτικό άνοιγμα της τροχαίας στους οδηγούς, αλλά και στα παιδιά, που είναι εν δυνάμει οδηγοί.
 ***
Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, στο Πνευματικό Κέντρο "Πάνθεον", απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος  Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας  Μάριος Κάτσης και  Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης,  η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχαήλ Γκίκας και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών Πέτρος Κατσάρης, ως εκπρόσωποι των Δημάρχων. Συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου  Νικόλαος Κάτσιος, ο Διοικητής του 628 Τάγματος Πεζικού Αντισυνταγματάρχης Βασίλειος Κολιός, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Πυραγός Ευάγγελος Πανταζής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας  Ανδρέας Νταής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας  Αλέξανδρος Πάσχος καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, συλλόγων και μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, Αστυνόμο Α΄ Ανδρέα Οικονόμου με θέμα: "Τροχαία ατυχήματα. Προβληματισμοί και διαπιστώσεις", από τον ορθοπεδικό του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών,Δημήτριο Τσιαμπά με θέμα: "Τροχαία Ατυχήματα – Κακώσεις" και από την ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας Σπυριδούλα Πέτσιου με θέμα: "Ψυχολογικές συνιστώσες τροχαίων ατυχημάτων".