Το έστρωσε μετά από δεκαετίες με χιόνι στην Ηγουμενίτσα μέχρι και τη θάλασσα! (6 φωτό)

Σε λευκό κλοιό η Θεσπρωτία από τη μια άκρη έως την άλλη...

  • Που στεγάστηκαν οι άστεγοι...
  • Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα...
  • Ποια σχολεία δεν λειτούργησαν...
Χρόνια, δεκαετίες oλόκληρες, είχε να το στρώσει χιόνι στην Ηγουμενίτσα. Και όμως συνέβηκε και αυτό. Κάτι ασυνήθιστο για τους κατοίκους της πόλης, που παρά τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν, χάρηκαν, κυρίως τα παιδιά, για τη χιονισμένη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης
χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς το χιόνι έχει παγώσει. Ανοικτό θα παραμείνει το ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας από την Τρίτη 10/1/2017 και όσο χρειαστεί τις επόμενες μέρες, προκειμένου να δεχθεί άτομα, τα οποία έχουν ανάγκη στέγασης, τροφής και ζεστασιάς, λόγω της κακοκαιρίας. Εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών με απόφαση του δημάρχου Ηγουμενίτσας, δεν λειτούργησαν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ στις δημοτικές ενότητες Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας.  Χιόνι αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο έχει καλύψει ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας, που βρίσκεται σε λευκό κλοιό, ενώ σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος. Στο δήμο Σουλίου, αλλά και στο δήμο Φιλιατών με αποφάσεις των δημάρχων Σταυρούλας Μπραΐμη και Σπύρου Παππά και για λόγους ασφαλείας, τα σχολεία τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  έμειναν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. 
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μουργκάνας και του Σουλίου, όπως και σε ορισμένα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων είναι δύσκολη  έως  η πρόσβαση. Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης  - παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Νεοχώρι – διασταύρωση Νεράιδας. Επαρχιακή οδό Καρτερίου – κόμβος Βασιλικού Εγνατίας οδού (μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων). Στην Εγνατία οδό, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έως και το Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς, χρειάζεται οι ταχύτητες  να είναι χαμηλές.