Σε κλίμα ευφορίας η Πρωτοχρονιά στη Θεσπρωτία...

Παρά τους δύσκολους καιρούς, σε κλίμα ευφορίας εορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στη Θεσπρωτία. Οικογενειακά, αλλά και με εξόδους. Την παραμονή στην Ηγουμενίτσα, στους Φιλιάτες και στην Παραμυθιά, αλλά και στα μεγάλα χωριά, οι Θεσπρωτοί υποδέχθηκαν το καινούργιο έτος με βεγγαλικά, αλλά και πυροβολισμούς στον αέρα. Ανήμερα στις εκκλησίες σήμαναν χαρμόσυνα τις καμπάνες, για τον εορτασμό της ανάμνησης του γεγονότος της περιτομής του Χριστού, αλλά και της μνήμης του Μ. Βασιλείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος,
συλλειτουργούντων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Βελισσαρίου Σάντα και του εφημερίου π. Παύλου Ζήλη, ιερούργησε στο ναό του αγίου Δημητρίου Φιλιατών. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για το νέο έτος, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη  πίτα στο 628 Τάγμα Πεζικού. Εκεί παρίστατο και ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.  Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του μετάβηκε Φιλιατών όπου στρατιώτες του έψαλλαν τα κάλαντα και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στους στρατιώτες ευχήθηκε καλοί πολίτες και το 2017 να είναι στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.
 Είτε φτωχικό είτε πλούσιο το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στρώθηκε στα περισσότερα σπίτια.  Οι  βουλευτές Θεσπρωτίας  αντάλλαξαν ευχές με αστυνομικούς, που βρισκόταν σε υπηρεσία. Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας, στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία της κωμόπολης. Το Γηροκομείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτο Μαρτίνη και άλλους αυτοδιοικητικούς. Ακόμη πήγε και στο ξενοδοχείο Πλαταριάς,  όπου στεγάζονται οι οικογένειες των Σύρων προσφύγων και συζήτησε μαζί τους για τις συνθήκες διαβίωσής τους.  Θέλουμε ο κάθε νέος χρόνος να μας φέρει την ευτυχία και την χαρά. Αυτή είναι η ελπίδακαι το όνειρό μας. Φυσικά ο χρόνος δεν έρχεται σαν τον Άη- Βασίλη με τα δώρα. Μας υπόσχεται δώρα, εάν κι εμείς  αλλάξουμε. Εάν φροντίσουμε να μη παλαιώνονται οι ημέρες και τα χρόνια χωρίς αλήθεια, χωρίς αγάπη και χωρίς μαρτυρία. Η ευτυχία δεν έρχεται με πατέντες, θέλει κόπο και ιδρώτα. Κυρίως θέλει να εντάξουμε τη ζωή μας στο σύστημα των αξιών και των ιδανικών της πίστεως για να φέρει καρπό « εκατονταπλασίονα».