Τιμήθηκε ο ανθρωπιστής γιατρός, που λατρεύουν οι κάτοικοι χωριών στα σύνορα Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων!

Τιμήθηκε ο ανθρωπιστής γιατρός Δημήτρης Δράκος, που λατρεύουν οι κάτοικοι ακριτικών χωριών στα σύνορα Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, γιατί είναι πολύ εξυπηρετικός! 

Είναι διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά, που καλύπτει περίπου σαράντα οικισμούς, όχι μόνο από το νομό των Ιωαννίνων, αλλά και από περιοχές του νομού Θεσπρωτίας, κυρίως από τις επαρχίες Παραμυθίας και Φιλιατών. 

O Δήμος Ζίτσας, μαζί με την Αδελφότητα Βουτσαρά, τον βράβευσε, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 για την μακρόχρονη προσφορά του στην υγεία των
κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

Πέρα από το προσωπικό ενδιαφέρον, που δείχνει για τους ασθενείς και το οποίο ξεπερνάει τα όρια του επιστημονικού του και του υπηρεσιακού του καθήκοντος, φροντίζει να μην παρατηρείται έλλειψη σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, όπως συμβαίνει παντού, αλλά απευθύνεται στο δήμο, στις ενορίες, στους απλούς κατοίκους και τα προμηθεύεται έγκαιρα και ανέξοδα, αφού όλοι εκτιμούν και εμπιστεύονται το πλούσιο έργο του. 

Στο Κέντρο Υγείας του Βουτσαρά, απευθύνονται ετησίως πάνω από έντεκα χιλιάδες άτομα, κάτι που σημαίνει πως η επισκεψιμότητα ξεπερνά τους τριάντα ασθενείς ημερησίως. Ο κ. Δράκος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του  ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που είναι μικρό αριθμητικά σε σχέση με τις ανάγκες, αλλά και τον οργανισμό λειτουργίας του Κέντρου, δίνει όλη την καρδιά του και το φιλότιμό του για να έχουν ανθρώπινη αντιμετώπιση οι ασθενείς.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ