χαρακτηριστικά γλυκά των προηγούμενων δεκαετιών. Συνηθισμένες παλαιότερα ήταν και οι τηγανίτες, που είναι ένα επίπεδο, στρογγυλό και λεπτό σε πάχος έδεσμα, το οποίο φτιάχνεται με ένα είδος χυλού φτιαγμένο κυρίως από αλεύρι και νερό. Δεν είναι μόνο οι λουκουμάδες και οι τηγανίτες, που παρασκευάζονται επί τόπου, με αγνά υλικά, κυρίως είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, την οποία έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο. Και σε άλλα χωριά της Θεσπρωτίας έγιναν κατά καιρούς ή θα γίνουν ανάλογες γιορτές. Ωστόσο ο σκοπός σε όλες τις περιπτώσεις είναι ένας: Να ξαναποκτήσουν τα άτομα την χαμένη ψυχική επαφή.
χαρακτηριστικά γλυκά των προηγούμενων δεκαετιών. Συνηθισμένες παλαιότερα ήταν και οι τηγανίτες, που είναι ένα επίπεδο, στρογγυλό και λεπτό σε πάχος έδεσμα, το οποίο φτιάχνεται με ένα είδος χυλού φτιαγμένο κυρίως από αλεύρι και νερό. Δεν είναι μόνο οι λουκουμάδες και οι τηγανίτες, που παρασκευάζονται επί τόπου, με αγνά υλικά, κυρίως είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, την οποία έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο. Και σε άλλα χωριά της Θεσπρωτίας έγιναν κατά καιρούς ή θα γίνουν ανάλογες γιορτές. Ωστόσο ο σκοπός σε όλες τις περιπτώσεις είναι ένας: Να ξαναποκτήσουν τα άτομα την χαμένη ψυχική επαφή.