Ο Θεσπρωτός σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, επί 22 χρόνια συνεργάτης του Θ. Αγγελόπουλου, αναβίωσε το πολυφωνικό τραγούδι!

Διατηρεί ένα από τα πλουσιότερα αρχεία παραδοσιακής μουσικής σ' όλη την Ελλάδα! 
Ο Θεσπρωτός (από το Πολύδροσο Σουλίου) σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, επί 22 χρόνια συνεργάτης του Θ. Αγγελόπουλου,  αναβίωσε το πολυφωνικό τραγούδι! Το 1990 ξεκινά η συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ως βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνος του casting – μια συνεργασία που έμελλε να διαρκέσει μέχρι το τελευταίο πλάνο του μεγάλου δημιουργού. Συνεργάστηκε
μαζί του σε 5 ταινίες (“Το Μετέωρο
Βήμα του Πελαργού”, “Το Βλέμμα του Οδυσσέα”, “Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα”, “Το Λιβάδι που δακρύζει”, “Η Άλλη Θάλασσα”). Το 1996 πρωτοστατεί στη δημιουργία του Πολυφωνικού Συνόλου “Χαονία” που πήρε το όνομά του από τη χώρα του αρχαιότερου Ηπειρωτικού φύλου, που συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας. Η “Χαονία”, στα 20 χρόνια της διαδρομής της, έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, σε φωνητικά φεστιβάλ στο εξωτερικό, έχει δισκογραφήσει σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ έχει βραβευθεί για την προσφορά της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Το 1999 με την “Άπειρο” και με τη στήριξη φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδρύει το Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, εστιάζοντας στη διάσωση, τη διάδοση και την προβολή της Λαϊκής Πολυφωνίας. Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσμού – που είναι περισσότερο γνωστός ως Πολυφωνικό Καραβάνι – πρωτοστατεί στη διοργάνωση  Διεθνών Συναντήσεων Πολυφωνικού Τραγουδιού σε  Ήπειρο, Μακεδονία Αλβανία, Κάτω Ιταλία, Βουλγαρία, αλλά και Μεγάλων Συναυλιών στην Αθήνα ( ΠΑΛΛΑΣ, Θέατρο Πέτρας), στην ίδρυση Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, στη λειτουργία Εργαστηρίου Πολυφωνίας, στην έκδοση σειράς ψηφιακών δίσκων και ντοκιμαντέρ. Το 2004 δημιουργεί τη μουσική σκηνή “ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ”, που φιλοξενεί προνομιακά μουσικές της παράδοσης, παράγει ανάλογες εκπομπές, ενώ διοργανώνει και εκδηλώσεις σε άλλους χώρους – όπως κάθε καλοκαίρι στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων. Στο μεταξύ, πραγματοποιεί αδιάκοπα επιτόπες καταγραφές παραδοσιακής μουσικής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτοντας πλέον ένα από τα πλουσιότερα σχετικά αρχεία στη χώρα μας σήμερα.