Ικανοποίηση, αλλά και επιφύλαξη, από τους Θεσπρωτούς υποψήφιους στις πανελλαδικές εξετάσεις!

«Αυλαία» σε μια  διαδικασία, που ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, έπεσε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016. Ικανοποιημένοι, αλλά και επιφυλακτικοί είναι ως προς τις επιδόσεις τους οι Θεσπρωτοί υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις! Τα γενικά συμπεράσματα στα οποία οδηγούν τα στοιχεία απο τα βαθμολογικά κέντρα είναι τα παρακάτω:
-Σε απόλυτους αριθμούς οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα είναι χαμηλότερες εφέτος σε σχέση με πέρυσι. Κατα μέσο θα υπάρξουν πτώσεις της τάξης των 800 μορίων σε αρκετά τμήματα.
- Στις περιζήτητες Σχολές ωστόσο, ειδικα στις Ιατρικές (3ο επιστημονικό πεδίο) ο ανταγωνισμός θα είναι εφέτος αυξημένος.
- Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των Νομικών, Φιλολογιών και Ψυχολογίας, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός, καθώς αφαιρέθηκαν από το πεδίο και τα παιδαγωγικά τμήματα με περίπου 3.500 θέσεις.
- Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς μεγάλες ανακατατάξεις, θα είναι τα βαθμολογικά στοιχεία που αφορούν το 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, ενώ πτώση αναμένεται στο 5ο της Οικονομίας και της Πληροφορικής.
- Πολύ χαμηλότερες θα είναι εφέτος οι βάσεις στο 4ο πεδίο των Παιδαγωγικών Επιστημών - ίσως και πτώση κατά 10.000 μόρια σε περιφερειακά τμήματα... Η είσοδος στα τμήματα αυτά θα γίνει εφέτος με πολύ χαμηλές βαθμολογίες.
- Περισσότεροι είναι οι αριστούχοι εφέτος στη Φυσική, ενώ στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι θα είναι στα ίδια επίπεδα. Στα Μαθηματικά Προσανατολισμού φέρεται να έγραψε κάτω από τη βάση γύρω στο 60% των υποψηφίων, με τους αριστούχους στο ίδιο μάθημα γύρω στο 3-4%.
Οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα  αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται και η ανακοίνωση των βάσεων. για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ.