Σε χωριό της Θεσπρωτίας εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας μνημείων με φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα ουράνια φαινόμενα!

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλαισίου Φιλιατών «Η κυρά Βασιλική»  λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μνημεία Αστρόφωτα» του Γιώργου Μαλαμίδη και του Κων/νου Τσέκα. Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 15 Ιουνίου. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Θεσπρωτίας,
συμπεριλαμβανομένου του Πλαισίου, με
φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, που συνέλαβαν με τον φακό τους οι δύο φωτογράφοι, κατά το οδοιπορικό τους στους αρχαιολογικούς χώρους. Οι αποτυπώσεις των δύο εξαιρετικών φωτογράφων δεν είναι παρά αφορμές, αφού τα προσεγγίζουν έτσι ώστε από θέμα του πραγματικού κόσμου και από γεγονός ζωής να το μεταμορφώσουν σε θέμα τού δικού τους κόσμου και σε γεγονός φωτογραφίας. Το κάθε θέμα βεβαίως, όπως και η επιμέρους πλευρά του, παρουσιάζει τις δικές του ιδιαίτερες δυσκολίες και οι συγκεκριμένοι φωτογράφοι καταθέτουν την ειδική ευφυΐα και ευαισθησία τους. Δεν... υπνωτίζονται απ' ότι βλέπουν και υπερβαίνουν αυτό που αντικρίζει ο φακός τους. Έχουν αυτοκυριαρχία και φωτογραφικό στόχο, ώστε δεν παγιδεύονται σε μια πάντοτε καταδικασμένη απόπειρα φωτογραφικής απόδοσης της δεδομένης ομορφιάς. Αλλά προχωρούν στη νοηματοδότησή της.