Με λαμπρότητα οι εορτές στο ιστορικό Σούλι, αλλά και με προτροπή των κατοίκων η θύμηση να μην είναι επετειακή, αλλά διαρκής!

Με λαμπρότητα έγιναν και φέτος στο ιστορικό Σούλι  οι εορτές Σουλίου και υπενθύμισαν στο πανελλήνιο τους αγώνες των ηρωικών Σουλιωτών, που υπήρξαν πρόδρομοι της ελευθερίας της πατρίδας.  Τόσο στον πανηγυρικό της ημέρας, όσο και στους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και της δημάρχου Παραμυθιάς Σταυρούλας Μπραΐμη, αλλά και στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα,
επισημάνθηκαν τα κατορθώματα των Σουλιωτών, που σηματοδότησαν και οφείλουν να σηματοδοτούν και σήμερα το φρόνημα και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Τελέστηκε θεία λειτουργία στον παλαιοχριστιανικό ναό Αγίου Δονάτου και δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τίτου. Η αναπαράσταση της ανατίναξης του Σουλίου,  της οποίας προηγήθηκε τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεπήρε τους προσκυνητές, καθώς ήταν ολοζώντανη. Να σημειωθεί ότι διατυπώθηκε η προτροπή   των κατοίκων η θύμηση να μην είναι επετειακή, αλλά διαρκής, καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: oι βουλευτές Βασίλειος Γιόγιακας, Μάριος Κάτσης Γεώργιος Στίλιος και Γεώργιος Λαζαρίδης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας  Γεωρ. Καραϊσκάκη, Δωδώνης και Πωγωνίου, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο προϊστάμενος του κλάδου τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας υποστρατηγος Δραγατάκης Χρήστος, ο διοικητής της 3ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Κοντόπουλος, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας κ.ά.