Η μελισσοκομία στη Θεσπρωτία είναι ανεπτυγμένη...

Η μελισσοκομία αποτελεί έναν κλάδο παραγωγής, που στη Θεσπρωτία είναι ανεπτυγμένος. Η μεγάλη δύναμή της, είναι το ποιοτικό μέλι. Το περιβάλλον που εκτρέφονται οι μέλισσες, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, που ενδυναμώνει την τοπική ταυτότητα του θεσπρωτικού μελιού. Η περιοχή διαθέτει πολλούς φυσικούς πόρους (πλούσιες ανθοφορίες αυτοφυών φυτών) και αρκετά ευνοϊκό
για την μελισσοκομία κλίμα. Ιδανική θεωρείται η περιοχή με άφθονη και συνεχή ανθοφορία την άνοιξη, ώστε να αναπτυχθεί κανονικά ο γόνος, άφθονη ανθοφορία το καλοκαίρι εκλεκτών μελισσοκομικών φυτών, ώστε να εξασφαλιστεί πλούσια σοδειά άριστου μελιού και καλή ανθοφορία το φθινόπωρο, ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός των σμηνών και να αποταμιευθεί αρκετή τροφή για τους χειμερινούς μήνες. Το Θεσπρωτικό μέλι έχει καλή ανταπόκριση στην αγορά. Το μέλι είναι ένα πραγματικά φυσικό προïόν με τεράστια διατροφική αξία. Αρκεί να είναι αγνό. Πως όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν το μέλι, που τρώμε είναι όντως καλό;  Ο κλασικός – παραδοσιακός τρόπος που όλοι γνωρίζουμε από τον παππού και τον πατέρα μας είναι να ελέγξουμε πόσο ρευστό είναι το μέλι που πήραμε κουνώντας το βάζο ή απλά, βάζοντας μέλι σ' ένα κουτάλι και γυρίζοντάς το ανάποδα. Όσο πιο παχύρευστο είναι, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι και η ποιότητά του καθώς φαίνεται να μην έχει πολύ υγρασία.

Το μέλι είναι ένα πραγματικά φυσικό προïόν με τεράστια διατροφική αξία. Αρκεί να είναι αγνό. Πως όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν το μέλι που αγοράσαμε είναι όντως αυτό που ζητήσαμε ή μας διαφημίστηκε;
 
► Ο κλασικός τρόπος:
Ο κλασικός – παραδοσιακός τρόπος που όλοι γνωρίζουμε από τον παππού και τον πατέρα μας είναι να ελέγξουμε πόσο ρευστό είναι το μέλι που πήραμε κουνώντας το βάζο ή απλά, βάζοντας μέλι σ' ένα κουτάλι και γυρίζοντάς το ανάποδα. Όσο πιο παχύρευστο είναι, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι και η ποιότητά του καθώς φαίνεται να μην έχει πολύ υγρασία.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/praktika-tips/pws-xexwrizoume-to-kalo-meli/#sthash.4uHhepOk.dpuf
Το μέλι είναι ένα πραγματικά φυσικό προïόν με τεράστια διατροφική αξία. Αρκεί να είναι αγνό. Πως όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν το μέλι που αγοράσαμε είναι όντως αυτό που ζητήσαμε ή μας διαφημίστηκε;
 
► Ο κλασικός τρόπος:
Ο κλασικός – παραδοσιακός τρόπος που όλοι γνωρίζουμε από τον παππού και τον πατέρα μας είναι να ελέγξουμε πόσο ρευστό είναι το μέλι που πήραμε κουνώντας το βάζο ή απλά, βάζοντας μέλι σ' ένα κουτάλι και γυρίζοντάς το ανάποδα. Όσο πιο παχύρευστο είναι, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι και η ποιότητά του καθώς φαίνεται να μην έχει πολύ υγρασία.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/praktika-tips/pws-xexwrizoume-to-kalo-meli/#sthash.4uHhepOk.dpuf