Στα χέρια της Αστυνομίας Αλβανός, που έκλεψε εκκλησίες και αναζητούνται άλλα 4 άτομα...

Στα χέρια της Αστυνομίας Αλβανός, που έκλεψε εκκλησίες. Συνελήφθη, σε αγροτική περιοχή στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αλβανός, μέλος εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε ιερούς ναούς, κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν Αλβανό, συνεργό του δράστη, τα στοιχεία
του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της κλοπής μεταφορικού μέσου και φθορών ξένης ιδιοκτησίας 
κ. λπ. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, εντοπίστηκαν  από τους αστυνομικούς  οι δύο δράστες σε αγροτική περιοχή της Μελισσόπετρας Ιωαννίνων και μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον έναν δράστη και τον συνέλαβαν ενώ ο  συνεργός του διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε  η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2015 – Μαΐου 2016 σε χωριά της Κόνιτσας και συγκεκριμένα:

   - κατά το χρονικό διάστημα από 2-12-2015 έως 2-03-2016, διέρρηξαν το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν έξι εικόνες - αγιογραφίες.
    -κατά το χρονικό διάστημα από 21-2-2016 έως 26-2-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αετόπετρα Κόνιτσας και αφαίρεσαν δώδεκα εικόνες - αγιογραφίες, μία υφασμάτινη εικόνα, μία λειψανοθήκη και ένα Ιερό Ευαγγέλιο.
   -κατά το χρονικό διάστημα από 15-5-2016 έως 22-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αετόπετρα Κόνιτσας και  ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
    -κατά το χρονικό διάστημα από 19-5-2016 έως 20-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ηλιόρραχη Κόνιτσας  και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
    -κατά το χρονικό διάστημα από 20-5-2016 έως 21-05-2016, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μάζι Κόνιτσας  και  αφαίρεσαν δέκα εικόνες, ένα ασημένιο αρτοφόριο και έναν παλαιό επιτάφιο.
    -ατά το μήνα Μάιο, διέρρηξαν πέντε σπίτια στα χωριά Αετόπετρα, Καλλιθέα και Αμάραντο Κόνιτσας και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
    -κατά το χρονικό διάστημα από 8-5-2016 έως 19-5-2016, διέρρηξαν το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου στον Αμάραντο Κόνιτσας και αφαίρεσαν ένα πολιτιστικό έκθεμα (μεταλλική παλάσκα).