Άρχισε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η συζήτηση της ανιστόρητης και αδικαιολόγητης προσφυγής των «Τσάμηδων» κατά της Ελλάδος!

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης άρχισε η συζήτηση της ανιστόρητης και αδικαιολόγητης προσφυγής των «Τσάμηδων» κατά της Ελλάδος. Καταθέτουν, σεπρώτο στάδιο, διάφοροι "μάρτυρες". Οι «Τσάμηδες», χωρίς κανένα απολύτως τεκμηριωμένο επιχείρημα, ζητούν αναγνώριση της δήθεν γενοκτονίας τους από την Ελλάδα, όπως και την διερεύνηση της διαπράξεως εγκλημάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις της περιόδου 1913-1945. Ακόμη, ζητάνε τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα
και επιστροφή της ακίνητης περιουσίας τους ! Αποσιωπούν το γεγονός ότι είχαν διαπράξει ανήκουστα εγκλήματα τον καιρό της Κατοχής (1941-44), συμπράττοντες πρώτα με τους Ιταλούς (1941-43) κι’ έπειτα με τους Γερμανούς κατακτητές (1943-44), κορυφαίο από τα οποία ήταν η εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 1943. Μεταξύ των μαρτύρων είναι ο  πρόεδρος του λεγόμενου  «Δημοκρατικού  Ιδρύματος  Τσαμουριάς», που είχε δημιουργήσει  διπλωματικό επεισόδιο εις βάρος του τότε προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, που βρισκόταν στο Αργυρόκαστρο. Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας καλεί σε αντίδραση απέναντι στις μεθοδεύσεις των Τσάμηδων. Και υπενθυμίζει ότι "μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Στρατοδικείο των Ιωαννίνων καταδίκασε τους «Τσάμηδες» ως εγκληματίες πολέμου και εδήμευσε τις περιουσίες τους". Καταγγέλλει ακόμη ότι την ίδια στιγμή, που οι "Τσάμηδες" προκαλούν, αρπάζονται περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, με τίτλους που ανάγονται  στην οθωμανική περίοδο.