Αείμνηστος Παναγιώτης Νταής: Πολλά χρόνια μετά το θάνατό του παραμένει υπόδειγμα Συνεταιριστή, Δημοσιογράφου και Αυτοδιοικητικού!

Είναι πραγματικά ελάχιστο ό,τι και αν γράψει κανείς για τον αείμνηστο Παναγιώτη Νταή.  Πολλά χρόνια μετά το θάνατό του παραμένει υπόδειγμα Συνεταιριστή, Δημοσιογράφου και Αυτοδιοικητικού! Ήταν τόσοπολύπλευρη και φωτισμένη προσωπικότητα, που με την δράση του συνέβαλε στον καθορισμό του παρόντος και γιατί όχι του μέλλοντος της Θεσπρωτίας. Σε όποιον τομέα και αν ασχολήθηκε, στο συνεταιριστικό, όπου δημιούργησε την Ένωση Αγροτικών
Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, στο
δημοσιογραφικό, όπου ίδρυσε την ημερήσια εφημερίδα "Η Θεσπρωτική", στον αυτοδιοικητικό, όπου διατέλεσε δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ήταν σταθερά ο αγνός, ο ανιδιοτελής, ο έντιμος, ο συνεπής, ο δίκαιος, ο μετριόφρων, ο σοφός αγωνιστής. Η μεγαλοσύνη του, όμως, φανερώνονταν στις πολλές ευαισθησίες του, στονογκώδη ανθρωπισμό του, στα πηγαία αισθήματά του. Θυμόμαστε, μικροί μαθητές τότε, ότι όσες φορές περνούσαμε από τα γαφεία της "Θεσπρωτικής", μας καλοδέχονταν με αγάπη και ευγένεια και συζητούσε με άνεση και με διάρκεια μαζί μας, αν και ήταν άρρωστος.