Ο τουρισμός στη Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο πάει καλά!

Στο επιχειρησιακό-στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου μια σημαντική στρατηγική επιδίωξη είναι η τουριστική ενίσχυση της Ηπείρου, μέσω των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου, καθώς και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Ενδεικτικά: Παρατηρήθηκε αύξηση των οικονομικών πτήσεων από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Επιτεύχθηκε να έρθουν στο αεροδρόμιο του Ακτίου πολλές νέες πτήσεις. Δυο νέες πτήσεις ξεκίνησαν από την Κύπρο, προστέθηκε καινούρια πτήση από τις Σκανδιναβικές χώρες, από τη Ρουμανία, την Ιταλία (Νάπολη και Βενετία) την
Πολωνία και αυξήθηκαν οι πτήσεις από το Ισραήλ. Συγκεκριμένα τους πρώτους 11 μήνες του 2015 καταγράφηκαν 190.152 αφίξεις και 186.784 αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού, όταν όλο το 2014 τα αντίστοιχα νούμερα ήταν της τάξης των 175.986 σε ότι αφορά τις αφίξεις και 176.398 στις αναχωρήσεις. Επιτεύχθηκε η επανασύνδεση της Αθήνας με το Άκτιο από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Η εισαγωγή των συγκεκριμένων αεροπορικών δρομολογίων  έδωσε τη δυνατότητα στην Ήπειρο να συνδεθεί με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, άρα να μπορούν επισκέπτες από όλον τον κόσμο να έρχονται αεροπορικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια με αεροπορική πτήση στο Άκτιο (για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με το Άκτιο). Για το 2016 θα υπάρξει επέκταση της περιόδου και την σημαντική αύξηση δρομολογίων. Ειδικότερα θα υπάρχουν:

•  2 εβδομαδιαίες πτήσεις το Μάιο (Παρασκευή και Κυριακή) και τον
   Οκτώβριο (Πέμπτη και Σάββατο)
•  3 εβδομαδιαίες πτήσεις το Ιούνιο (Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή)
•  6 εβδομαδιαίες πτήσεις (καθημερινά εκτός Τρίτης), που κλιμακώνονται
   από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, πρόκειται για μια σχεδόν διπλάσια αύξηση δρομολογίων, συγκριτικά με το 2015, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλλει καθοριστιά στην τουριστική κίνηση ημεδαπών και αλλοδαπών. 
Ακόμη σημειώθηκε αύξηση των στάσεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνι της Ηγουμενίτσας.