Παραχάραξαν νομίσματα σε μια παραχαραγμένη κοινωνία!

Ψώνιζαν μικροπράγματα σε καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, στην Άρτα και στο Καναλλάκι, για να πάρουν ως ρέστα γνήσια νομίσματα!
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς δύο άτομα, που κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, μετέβησαν σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα. Όπως διαπιστώθηκε από την
μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες δεκαπέντε περιπτώσεις συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα  στους νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στα σπίτια τους  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·        πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ καθώς και προϊόντα που αγοράστηκαν από αυτά

·        το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων

·        διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων (ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή εξέταση. Παραχάραξη νομισμάτων σε μια παραχαραγμένη κοινωνία!