Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Το κεντρικό θέμα της Γενικής Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας
Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων ἠταν το κεντρικό θέμα της Γενικής Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δελκεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τίτος,ανέφερε ότι ο Χριστός γεννήθηκε για να μας απαλλάξει από τις αμαρτίες, ώστε να δημιουργηθούν αγαπητικές σχέσεις και μεταξύ
ανθρώπων και Θεού, αλλά και μεταξύ των ανθρώπων. Και πρόσθεσε πως όταν αποδίδουμε στα Χριστούγεννα το πραγματικό τους νόημα, κι όταν τα εορτάζουμε όπως πρέπει, δηλαδή πνευματικά, τότε επιτυγχάνεται και ο μέγας σκοπός της ενανθρωπήσεως του Θεού.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου, που τόνισε ότι τα Χριστούγεννα έχουν νόημα βαθύτατα πνευματικό, άγιο και σωτήριο. Γιατί μ’ αυτά δεν εορτάζουμε ένα οποιοδήποτε γεγονός, αλλά την ίδια την εμφάνιση, με σάρκα και οστά του Θεού στη γη κι ανάμεσά μας. Μας τίμησε ιδιαίτερα με την επίσκεψή Του αυτή, υπέροχα, ανυπέρβλητα, μοναδικά, καθώς ένωσε την δική μας ανθρώπινη φύση με τη δική Του τη Θεϊκή. Έτσι έχουμε την εμφάνιση του Θεανθρώπου στην ιστορία . Την ένωση του κτιστού πλάσματος, με τον ίδιο τον Άκτιστο Πλάστη και Θεό. Σκοπός δε αυτής της Θείας παρέμβασης, είναι η Θέωση του ανθρώπου.
Έγινε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάνταν και διανεμήθηκαν οι σχετικοί Εγκύκλιοι.