Μια Θεσπρωτή μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, θα πρωταγωνιστήσει σε εκδηλώσεις σχολείων από πολλές χώρες στην Τουρκία!

Η χαρισματική Ματούλα Μάκου θα τραγουδήσει και θα παρουσιάσει με συμμαθητές της αρχαία τραγωδία στο Ζωγράφειο Ίδρυμα Κωνσταντινούπολης!
Μια Θεσπρωτή (από το Πολύδροσο Σουλίου) αριστούχα και πολύ ταλαντούχα 15χρονη μαθήτρια της Α΄ τάξης του Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων,  θα πρωταγωνιστήσει σε εκδήλωση σχολείων από πολλές χώρες στην Τουρκία! Η χαρισματική Ματούλα Μάκου θα τραγουδήσει και θα παρουσιάσει με συμμαθητές της αρχαία τραγωδία στο Ζωγράφειο Ίδρυμα Κωνσταντινούπολης! Μάλιστα το Λύκειό της είναι το μόνο δημόσιο σχολείο από την Ελλάδα,
τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά, που θα πάρει μέρος στις πενθήμερες εκδηλώσεις την άνοιξη του 2016. Η Ματούλα Μάκου πρόσφατα είχε συγκλονήσει με τον τρόπο, που είχε ερμηνεύσει ένα παραδοσιακό νανούρισμα, ως μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Νεράϊδας Θεσπρωτίας. Παλαιότερα και σε ηλικία 10 περίπου ετών, εκφράζοντας την οικολογική της συνείδηση, είχε συμμετάσχει σε κυνηγητικές εξορμήσεις. Η στάσιμη κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέες και νέους με τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας της Ματούλας Μάκου, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν και να εδραιώσουν μια ελπιδοφόρα προοπτική.