Αποδίδουν οι "Αστυνομικοί της Γειτονιάς" και στην Ηγουμενίτσα...

Με σημαντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεχίζεται η εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων,μεταξύ αυτών και η Ηγουμενίτσα, με 187 Αστυνομικούς. Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» έρχονται κοντά στον πολίτη, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς του. 
Αναλυτικότερα, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», πραγματοποιούν δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επισκέψεις ενημερωτικού
χαρακτήρα-γνωριμίας με τους πολίτες σε οικίες και καταστήματα, ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα των πολιτών, όπως θεώρηση γνησίου υπογραφής ηλικιωμένων ή ανήμπορων ατόμων, επίλυση μικροδιαφορών, καθώς και διευθέτηση θεμάτων διοικητικής φύσεως, αναπτύσσουν και ενισχύουν συνεργασίες με τοπικούς φορείς (δήμους, σχολεία, συλλόγους, ναούς), συμμετείχαν σε εκδηλώσεις, που οργανώνουν τοπικά σωματεία, διέρχονται έξω από τα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών κ. ά.