Aλβανοί έκλεβαν στην Ήπειρο γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα έργων, για να τα πουλήσουν στη χώρα τους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών, κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων καθώς και κλοπές από μηχανήματα έργων. Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησανστο Αθαμάνιο Άρτας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και  παράνομης εισόδου στη χώρα. Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ομοεθνείς συνεργούς τους, ηλικίας 36 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-7-2015 έως 24-7-2015, οι τέσσερις δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω κλοπές:

·         Στις 18-7-2015 από αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον κάμπο  του Αθαμάνιου αφαίρεσαν ένα γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

·         Στις 21-7-2015 αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από μηχανήματα έργων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία βρισκόταν στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου Βουλγαρελίου.

·         Στις 24-7-2015 στο Αθαμάνιο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν γεωργικά εργαλεία από οικία ημεδαπού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    μία σφαίρα των 9 mm
    δύο αλυσοπρίονα, ένας λευκαντήρας, ένας ενισχυτής και τέσσερα ηχεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.