Αδελφότητα απόδημων Θεσπρωτών "έπιασε" θέμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αφού είναι το περιεχόμενο ημερίδας, που οργανώνει!

Τι αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου και εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου
Αδελφότητα απόδημων Θεσπρωτών, αυτή του Πολυδρόσου Σουλίου,  "έπιασε" θέμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αφού είναι το περιεχόμενο ημερίδας, που οργανώνει: "Μουσεία και σχολεία. Οι σύγχρονες απόψεις για τη μουσειακή εκπαίδευση. Μουσεία για την παιδεία και τη σχολική ζωή. Η ιδιαίτερη περίπτωση του Λαογραφικού Μουσείου Πολυδρόσου και το τμήμα του: Βλαχωρίτες και
γράμματα". Η πρόεδρος του σωματείου και εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου, αναφέρει: "Το ένα από τα θέματα ζητούσε από τους μαθητές να γράψουν ομιλία για ημερίδα του δήμου τους με θέμα: "Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς" και να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με:
α. τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και
β. τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά. Μονάδες 40 παρακαλώ από τις 100 συνολικά! Όσο για τους... αγράμματους δημοσιογράφους, μετέτρεψαν την πολιτισμική κληρονομιά σε πολιτιστική. Ντάξειιιιι... δεν είναι και τραγικό. Μα στις λεπτές διακρίσεις του λόγου φαίνεται η γλωσσική παιδεία ή μάλλον η πενία μας σήμερα. Λεπτομερή διάκριση του όρου μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται στο λεξικό του Μπαμπινιώτη. Κατόπιν τούτων λέω να προτείνω σε παιδιά που διαγωνίζονται να εκφωνήσουν εισηγήσεις στην ημερίδα μας! Αφού αυτό ακριβώς έγραψαν σήμερα!!!!".