Κάτοικοι χωριού των Ιωαννίννων έδωσαν το καλό παράδειγμα για την προστασία και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης!

Ακόμη και μικρά παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν...
Οι κάτοικοι του χωριού Μελιγγοί στα Ιωάννινα, στο χωροταξικό περιβάλλον του οποίου ανήκει το αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (είναι δηλαδή εντός των ορίων του), έδωσαν το καλό παράδειγμα, για την προστασία και την ανάδειξή του. Ακόμη και μικρά παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν. Στα πλαίσια της πανελλήνιας κίνησης "Let's Do It Greece", που στοχεύει στην
ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων για καθαρισμό και ευπρεπισμό σημείων και χώρων, η Αδελφότητα, Απανταχού Μελιγγιωτών, με πρωτοπόρο τον πρόεδρό της Περικλή Παππά, αλλά και τη συνδρομή των υπολοίπων δραστήριων μελών του διοικητικοί συμβουλίου, σε συνεργασία με το Σωματείο ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων οργάνωσε συμβολικό καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης. Το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου χωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών συναντήθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων και συνεργατών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.  Αναλυτικότερα παιδιά μικρής ηλικίας ζωγράφισαν σε χαρτόνι γράμματα του λογότυπου της δράσης («Μελιγγοί: Φροντίζουμε το μνημείο μας»), ενώ τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, στον χώρο του αναψυκτηρίου, ζωγράφισαν το ίδιο λογότυπο σε πανό. Ακόμη όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της αρχαιολόγου Κικής Σιώζου, του αρχιτέκτονα Πέτρου Κατσούδα και του συντηρητή Στέφανου Σακκά επισκέφτηκαν τον χώρο της Ιεράς Οικίας, όπου παρατήρησαν τις παρεμβάσεις, που έγιναν σε κάποιες από τις πέτρες.  Επίσης καθάρισαν τις πέτρινες βάσεις βωμών και αγαλμάτων. Ακόμη παρακολούθησαν μια μικρή ξενάγηση στην αρχαία Δωδώνη με όχημα ιστορίες από την μυθολογία.  Οι μεγάλοι, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες (6-10 ατόμων) και, κάτω από την καθοδήγηση του υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Τάσου Σακκά, καθάρισαν το πρυτανείο, το βουλευτήριο, το ναό του Ηρακλή και τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου.