Πως είδαν στην Αλβανία το θάνατο 15χρονου κοριτσιού,που ζούσε στα Γιάννινα, μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα!

Ο γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι, απηχώντας τις απόψεις της αλβανικής κοινής γνώμης, έγραψε για το θάνατο 15χρονης ομογενούς, η οποία έμενε στα Γιάννινα, μετά από επίσκεψή της σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα: "Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δoθεί επίσημα η αιτία του θανάτου της κοπέλας, ηλικίας 15 ετών, η οποία πέθανε μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο Στους Αγίους Σαράντα, είπε ο
Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το κορίτσι έφυγε από τη ζωή μυστηριωδώς. Οι μέθοδοι αυτοψίας, που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματογνωμοσύνη στην Αλβανία, κρίθηκαν παρωχημένες.  Ο κ. Βουγιουκλάκης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αιτία του θανάτου, χωρίς προηγουμένως να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη ανάλυση και να γίνουν μια σειρά από λεπτομερείς εξετάσεις. Στο σώμα του κοριτσιού δεν εντοπίστηκαν σημάδια βίας. Η 15χρονη, η οποία ζούσε με τη μητέρα της και τα δύο της αδέρφια στα Ιωάννινα, βρέθηκε στους Αγίους Σαράντα και είχε πρόωρο θάνατο, μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο για αποκατάσταση των δοντιών της. Στο δρόμο προς την Ελλάδα, έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο ταξί και έφτασε νεκρή στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα. Οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της προκλήθηκε  από εσωτερική αιμορραγία, αλλά χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς την αιτία".