Iστορίες με φίδια!..

Διάφορα περιστατικά με φίδια, κυρίως στα χωριά, αλλά και σε πόλεις, ειδικά κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, είναι σε ημερήσια διάταξη. Μεταφέρουμε κάποια από αυτά, όπως μας τα περιέγραψαν. Σε χωριό της Παραμυθιάς, νοικοκυρά έχει
φυτέψει μαρούλια στον κήπο της. Ένα πρόσφατο απόγευμα, πήγε να κόψει μαρούλια για να κάνει σαλάτα. Και όπ
ως άπλωσε το χέρι της, έπιασε κάτι, που της φάνηκε ασυνήθιστο. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν φίδι, τυλιγμένο στο μαρούλι, παραλίγο να πάθει σοκ. Ευτυχώς δεν την τσίμπησε, αλλά το φίδι δεν ενοχλήθηκε και δεν απομακρύνθηκε από τη θέση του.
***
Στα Γιάννινα, σε κεντρικό σημείο της πόλης, κάτοικος βρήκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, να κάθεται στη θέση του οδηγού κουλουριασμένο ένα φίδι.
***
Σε χωριό των Φιλιατών παππούς κάνει τον περίπατό του το απόγευμα, κάθε ημέρα, σε επαρχιακό δρόμο. Στο ίδιο σημείο, βλέπει πάντα όταν περνάει, ένα φίδι, που σηκώνει το κεφάλι του και μετά φεύγει.
***
Πάλι από χωριό των Φιλιατών το περιστατικό. Κτηνοτρόφος άρμεγε τα πρόβατά του. Συμπλήρωσε το ένα καρδράρι, το άφησε σε μια άκρη, ώστε να μη το κλωτσήσουν και το χύσουν τα πρόβατα, και άρμεξε σε δεύτερο καρδάρι, όσα  είχαν απομείνει. Όταν πάει να πάρει το δεύτερο καρδάρι, είχαν μεσολαβήσει περίπου 40 λεπτά, διαπιστώνει ότι το γάλα κυμάτιζε... Κοιτάει μέσα σ' αυτό, αλλά δεν βλέπει κάτι. Το γάλα όμως εξακολουθούσε να κυματίζει. Πέρνει ένα ξύλο, το βάζει μέσα και διαπιστώσει ότι στον πάτο του καρδαριού βρισκόταν ένα φίδι.