Το κακό ανθεί! Κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, πλαστογραφίες στην Ήπειρο...

Ο ηθικός επαναπροσδιορισμός των ανθρώπων είναι αναγκαίος...
Από τα δελτία τύπου και μόνο της αστυνομικής διεύθυνσης Ηπείρου μόνο δύο-τριών ημερών, διαπιστώνει κανείς ότι το κακό ανθεί στην περιοχή και όχι μόνο. Κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, πλαστοργραφίες σε ημερήσια διάταξη. Και προκύπτει σαφέστατα ότι είναι
αναγκαίος ο ηθικός επαναπροσδιορισμός των ανθρώπων. Όλοι είναι χρήσιμο να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας. Και τότε θα φανούν τα θετικά αποτελέσματα και στον κοινωνικό περίγυρο. Για να αντιληφθεί κανείς το τι συμβαίνει παραθέτουμε τα δελτία τύπου της αστυνομίας των τελευταίων ημερών...
*** 
Συνελήφθησαν (24-02-2014) αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (κοντά στο Κομπότι Άρτας), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο δράστες,  ενώ αναζητούνται και δύο γυναίκες συνεργοί τους, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, γιατί εισήλθαν σε οικία 67χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ καθώς και χρυσά κοσμήματα, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισανκοντά στο Κομπότι Άρτας  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
***
Συνελήφθη  (26-02-2014) το μεσημέρι στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας άνδρας, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, εντοπίσθηκε  σε δύσβατη αγροτική περιοχή στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας, σταθμευμένο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προσέλθει στο χώρο για να παραλάβει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν υπαίθριο σημείο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα), στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένα ανάμεσα σε θάμνους, (194) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (215,4) κιλών.
***
Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην Πέρδικα και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, δράστης είναι ένας  αλλοδαπός, ο οποίος διέπραξε τις κάτωθι διαρρήξεις:

·         Την 24-03-2013 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, διέρρηξε οικία 58χρονης αλλοδαπής, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.

·         Την 01-02-2013 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, διέρρηξε οικία 24χρονου αλλοδαπού, χωρίς όμως  να αφαιρέσει κάτι.
***
Σε συνέχεια του από 25-01-2014 Δελτίου Τύπου που αφορά  την αυτόφωρη σύλληψη τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας,  που διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, η εμπλοκή τους σε τρεις (3) ακόμα περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης.
***

Συνελήφθη  (23.02.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας άνδρα
ς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης  του κ. Ανακριτή Ορεστιάδας για ληστεία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι την 23-01-2011, διέπραξε ληστεία σε περίπτερο στην Ορεστιάδα Έβρου, τραυματίζοντας την ιδιοκτήτρια με τη χρήση μαχαιριού.
***
Συνελήφθησαν (23-02-2014) το απόγευμα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς  του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, επτά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 49 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

·         σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

·         κατείχαν και επέδειξαν  τέσσερα διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες.