Ανθρώπινες στιγμές, που ραγίζουν καρδιές, σε Πάργα και Β. Ήπειρο…

Για να σωθούν ένα 2χρονο αγοράκι και ένας 21χρονος νεαρός... Όταν ο ανθρωπισμός είναι παρών, γίνονται συγκλονιστικά γεγονότα!
Ναι, όταν ο ανθρωπισμός είναι παρών, γίνονται συγκλονιστικά γεγονότα.  Όπως συνέβη σε διαφορετικά περιστατικά σε Πάργα και Βόρειο Ήπειρο. Για ένα 2χρονο αγοράκι στην Πάργα και για έναν 21χρονο νεαρό στην Κουλουρίτσα της Βορείου Ηπείρου. Στην πρώτη περίπτωση,
του 2χρονου αγοριού, εκκλησία, σύλλογοι, αιμοδότες και πολίτες, κινητοποιήθηκαν και συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο. Δίνοντας αίμα, αιμοπετάλια, αλλά και ό,τι άλλο μπορούσαν. Την δεύτερη περίπτωση, του 21χρονου αγοριού, την περιγράφει ένας συμπατριώτης του: «Ο ομογενής παρουσίασε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, μεταφέρθηκε σε ελληνικό νοσοκομείο, το οποίο του ζήτησε ένα τεράστιο ποσό για νοσήλια και για τις επεμβάσεις που ήσαν απαραίτητες, δεδομένου πως ο ήταν ανασφάλιστος και δεν διέθετε ελληνικό βιβλιάριο υγείας. Ο ασθενής, μέλος φτωχής οικογένειας, δεν μπορούσε να πληρώσει. Τότε κάποιοι ξεκίνησαν μια απελπισμένη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα με έρανο. Αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Έβγαλε ανακοίνωση ο τοπικός έπαρχος και το θέμα προωθήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Το υπουργείο παρενέβη καταλυτικά και έκανε γνωστό πως τα νοσήλια θα καταβληθούν από τα ποσά που έχουν επιστραφεί στο δημόσιο από τις μίζες».