Όλο το παρασκήνιο με το αυτόφωρο πρώην υποψήφιου της Χρ. Αυγής...

Στο αυτόφωρο των Ιωαννίνων δικάστηκε, όπως ο ίδιος ζήτησε, και του επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με αναστολή, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος με δημόσια δήλωσή του έχει φύγει από τον ακραίο χώρο, μετά από μήνυση τριών αντιεξουσιαστριών, για επεισόδιο (χειροδικία) μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου είχαν προσαχθεί νεαρά άτομα, μετά από επίθεση στο κατάστημά του, στο οποίο προξενήθηκαν υλικές ζημιές. Οι τρεις κοπέλες δεν κρατήθηκαν
από την αστυνομία, διότι δεν ταυτοποιήθηκαν ως δράστριες. Πριν την έναρξη του αυτοφώρου, είχαν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές έξω από το δικαστήριο Ιωαννίνων, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και αναρτώντας ένα πανώ απέναντι από το δικαστικό μέγαρο. Ο κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης και είπε ότι προκλήθηκε. 
Η ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Στα Ιωάννινα, ομάδα διαδηλωτών αντιεξουσιαστικού χώρου, τριακοσίων περίπου ατόμων, πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κατάστημα ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Από το χώρο του επεισοδίου, προσήχθησαν από τους αστυνομικούς συνολικά είκοσι (20) άτομα.
Την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μέσα στο κατάστημα ο 39χρονος ιδιοκτήτης και όταν προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να αναγνωρίσει τους προσαχθέντες, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε τρεις  νεαρές ημεδαπές, χτυπώντας αυτές στο πρόσωπο.
Ο 39χρονος ημεδαπός συνελήφθη για το αδίκημα της απρόκλητης σωματικής βλάβης ενώ υπέβαλλε έγκληση σε βάρος των τριών ημεδαπών για εξύβριση, οι οποίες και συνελήφθησαν.
Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.