Kαταγγελία δημοσιογράφων Θεσπρωτίας: Γιατί δεν την υπέγραψαν όλοι;

Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η καταγγελία, γιατί απαγορεύτηκε η βιντεοσκόπηση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα, δεν υπογράφηκε από όλους τους δημοσιογράφους της Θεσπρωτίας. Εμείς, παρότι βρισκόμαστε σε επαγγελματική αντιπαράθεση με τον συνάδελφο, στον οποίο επιβλήθηκε η απαγόρευση, παρόλο, που δεχόμαστε πόλεμο, παρόλο,
που έχουμε διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, και παρόλο, που κανένας δεν μας συμπαραστάθηκε σε περιπτώσεις, που παρεμποδιστήκαμε να κάνουμε το έργο μας, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να μην υπογράψουμε την καταγγελία. Και δεν το σκεφτήκαμε, διότι αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να μπαίνουν στο στενό πλαίσιο των προσωπικών υπολογισμών, αλλά να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της προσβολής της ελευθεροτυπίας. Και αυτό, που γίνεται κατά του ενός, μπορεί να γίνει σε βάρος όλων.
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


 Ηγουμενίτσα 28 Μαΐου 2013

Προς:

·         Προεδρείο Δημοτικ ού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

·         Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Κοιν:

·         Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

κ. Κάτσινο

·         Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Γιόγιακα & Δήμα



Θέμα: « Έγγραφη αναφορά – καταγγελία»

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι - συντάκτες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσπρωτίας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την στάση και συμπεριφορά Tης Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Οργάνου.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με μια πρωτοφανή, παράλογη, παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, απαγόρευσε σε συνάδελφο να βιντεοσκοπήσει τη δημόσια συνεδρίαση του Οργάνου.

Και σα να μην έφτανε αυτό, έχοντας προφανώς άγνοια του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο προεδρεύει και συμπεριφερόμενη ως απόλυτος μονάρχης ο οποίος διαθέτει ελέω θεού εξουσία, διεμήνυσε στα ΜΜΕ ότι από τούδε και στο εξής για να ηχογραφούμε, βιντεοσκοπούμε (ή και παρακολουθούμε ακόμα;;;) συνεδριάσεις, θα πρέπει να παίρνουμε την άδεια Της, η οποία θα χορηγείται κατά την κρίση Της (ανάλογα με το εάν Της είμαστε αρεστοί, συμπαθείς, έχομε το κατάλληλο ύψος, βάρος και χρώμα μαλλιών)!

Επειδή ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και η σχετική νομοθεσία είναι σαφείς, καλούμε το προεδρείο του οργάνου και το σώμα να επαναφέρουν στην τάξη την κα Πρόεδρο.

Την ίδια την καλούμε να αποχωρήσει από το Προεδρείο, αφού ο δημοκρατικός κανονισμός λειτουργίας του, δεν Της επιτρέπει να εφαρμόσει τις απολυταρχικές ιδέες Της.
Το αν θα ανακαλέσει την κατάπτυστη "απόφασή" Της, ουδόλως μας απασχολεί.

 Ακολουθούν Υπογραφές:

Γκόρου Βάσω - Δημοσιογράφος

Αναστασίου Ευάγγελος, Ράδιο Ηγουμενίτσα

Αναστασίου Αλέξανδρος, Τόλμη - Τιτάνη

Σύβοτα News

Χρήστος Γκορέζης, Παραμυθιά On line

Μάκος Ηλίας, Κάτοψη

RadioFiliati

Βάσω Σκουλίκα, Epiruspost.gr