Eκλογές στην Αλβανία: Ανεβαίνει το ΜΕGA, πέφτει το ΚΕΑΔ, ελληνική σφαγή!

Τι υποστηρίζουν Βαγγέλης Ντούλες και Κίτσιος Χριστάκης...
Σφάζονται μεταξύ τους οι Έλληνες της Αλβανίας ενόψει των εκλογών της Αλβανίας. Και η σφαγή είναι, πραγματικά, σκληρή και αδυσώπητη, και στα σίγουρα υπονομεύει την ενότητα, διευκολύντας την ανθελληνική προπαγάνδα των Αλβανών. Αφού διευκρινίσουμε ότι ως ιστοσελίδα δεν υποστηρίζουμε ούτε τον έναν ούτε τον άλλο σχηματισμό, αλλά υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του
Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, που δεν έχουν να κάνουν με πρόσωπα,αλλά με διαχρονικές ιδέες και αξίες, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, αλλά και με κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις, φαίνεται από τα ελληνικά κόμματα, που κατέρχονται στις αλβανικές εκλογές, να ανεβαίνει το MEGA, να πέφτει το ΚΕΑΔ και σταθερό σημείο να είναι η σφαγή μεταξύ των αντίπαλων συνδυασμών. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες έχει πολιτικά χαρίσματα, του τα αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί, καθώς και δυναμική, αλλά αρχίζει να εισπράττει τη φθορά των τόσων χρόνων κυριαρχίας του, κάτι, που είναι αναπόφευκτο. Ο  πρόεδρος του MEGA Kίτσιος Χριστάκης, είναι άνθρωπος συγκροτημένος, ήπιων τόνων και θεωρούμε ότι έχει όραμα ελπίδας και προοπτικής. Ίσως στα σημερινά αλβανικά δεδομένα, αυτό να είναι και μειονέκτημα, αφού, ακόμη, κυριαρκεί ο... πρωτογονισμός σε τακτικές και συμπεριφορές. 
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Παραθέτουμε μερικά αποσπάματα από δηλώσεις και ομιλίες των Βαγγέλη Ντούλε και Κίτσιου Χριστάκη, προκειμένου να αξιολογηθούν κάποιες από τις θέσεις τους: 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ "Αναμένουμε απαντήσεις για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα από την αλβανική κυβέρνηση, που σχετίζονται με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων, την απογραφή και την ακίνητη περιουσία, την λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την δημόσια ασφάλεια και την ακεραιότητα του ατόμου, την κοινωνική εξαθλίωση, την έλλειψη ανάπτυξης και την οικονομική διαφοροποίηση καθώς και την έλλειψη υποστήριξης σε έργα υποδομής. Για να μην αφήσουμε περιθώριο για υποθέσεις, ναι,  επιβεβαιώνουμε το «πολιτικό μας παζάρι» στα πλαίσια των εκλογών 2013 με τους πολίτες και όλη την κοινωνία. Τούτο με μοναδικό σκοπό την οριστική απομάκρυνση της κυβέρνησης που προεδρεύει ο κ. Σαλί Μπερίσα και για να ανοίξουμε το δρόμο για: ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας της λειτουργικής δημοκρατίας, την επανέναρξης των επαφών με την Ευρώπη και την Ευρωατλαντική ένταξη, της επαναφοράς της ακεραιότητας των πολιτειακών θεσμών, της έναρξης ενδιαφέροντος για την κοινωνική συνοχή και καταπολέμηση της εξαθλίωσης, να επανέλθει στο επίκεντρο της λειτουργίας του κράτους και της πολιτικής δραστηριότητας η διάσταση του ανθρώπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαλευκανθεί με σκοπό να μην επαναληφθούν ποτέ πια μέθοδοι πολιτικών πιέσεων και δημοσίων πολιτικών δολοφονιών με σκοπό την διατήρηση της εξουσίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία αυτή την οποία έχουν πλέον υπογράψει η πλειοψηφία των πολιτών και της κοινωνίας, θα επικυρωθεί με παλλαϊκή ψήφο στις 23 Ιουνίου».
ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ: "Προς Θεού, όχι! Δεν λειτουργούμε διασπαστικά. Ενωτικός είναι ο ρόλος μας. Ξεκινήσαμε το 2007 ως μια ομάδα πρωτοβουλίας, για να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της Ομόνοιας. Είχαμε διαπιστώσει ότι η Ομόνοια είχε ξεφύγει από τον αρχικό στόχο της. Την ένωση όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και την εκπροσώπησή τους. Η οργάνωση μας σταμάτησε να λειτουργεί δημοκρατικά. Είχε μετατραπεί σε ένα κλειστό κλαμπ και εξυπηρετούσε στενά ιδιωτικά συμφέροντα και όχι εκείνα του Ελληνισμού. Αναφέρομαι στα συμφέροντα του προέδρου και μιας ομάδας που βρισκόταν κοντά του. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στις εκλογές του 2009, όπου το αποτέλεσμα ήταν οικτρό. Το ΚΕΑΔ (σ.σ.: το πολιτικό σκέλος της Ομόνοιας) έλαβε μόλις 18.000 ψήφους. Ηταν η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, και αποφάσισε να στηρίξει τους παραδοσιακούς, κατεστημένους αλβανικούς σχηματισμούς. Για να φανταστείτε το μέγεθος της ήττας, θα σας υπενθυμίσω το αποτέλεσμα του 1991. Τότε η ομογένειά μας κατόρθωσε να εκλέξει πέντε βουλευτές από την Ομόνοια. Μόνο στην περιφέρεια Αυλώνας οι δικές μας ψήφοι έφτασαν τις 25.000. Αρα, λοιπόν, ο μόνος αδικημένος και ζημιωμένος από αυτήν τη σημερινή κατάσταση είναι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Αυτήν τη στρέβλωση φιλοδοξεί να αφαιρέσει από το τοπίο το κόμμα μας".