Οπτικοακουστικός δίσκος με το έργο και τη δράση του αγίου Κοσμά!

Παρουσιάστηκε στην Ηγουμενίτσα από τη Μονή Γηρομερίου και το σωματείο "Ενωμένη Ρωμιοσύνη"

Έναν οπτικοακουστικό δίσκο με το βίο, τις διδαχές, τις επιστολές και τις προφητείες του εθναποστόλου αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσίασαν στην Ηγουμενίτσα η ιερά μονή Γηρομερίου και το σωματείο "Ενωμένη Ρωμιοσύνη". Στην εκδήλωση μίλησαν ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου, με θεμα "Ο άγιος Κοσμάς ως Προφήτης" και η δρ. παιδαγωγικής Μαρία Μαμασούλα, με θέμα "στα ίχνη του πατρο-Κοσμά". Ο π. Μεθόδιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μια μεγάλη
προσωπικότητα με διαχρονική αξία και σπουδαιότητα. Και πρόσθεσε: Γι' αυτό στους δύσκολυος καιρούς, που περνάμε, ο λόγος του εξακολουθεί να είναι προφητικός. Στη συνέχεια παρουσίασε κάποιες από τις προφητείες του πατρο Κοσμά, που έχουν επαληθευτεί, όπως αυτές με τα αυτοκίνητα, τα τηλέφωνα κ.λπ. 

Η κ. Μαρία Μαμασούλα αναφέρθηκε στην ιεραποστολική πορεία του αγίου Κοσμά στα χωριά της Θεσπρωτίας. Ειδική αναφορά έκανε σε επιστολή του προς τους κατοίκους του Ζαλόγγου Ιωαννίνων, η οποία σώζονταν στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, επεσήμανε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι απαραίτητες για την πνευματική ενδυνάμωσή μας. Τέλος, προβλήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό, που αποτελεί την πρώτη επιστημονική προσπάθεια καταγραφής του έργου και της δράσης του αγίου Κοσμά.