Ουσιαστική και συμβολική η ανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας...

Του Θεόδωρου Καράογλου (υπουργού Μακεδονίας-Θράκης) 
Αισθάνομαι τιμή, διότι ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε την ευθύνη αφενός ενός Υπουργείου με μακρά και ιστορική πορεία, αφετέρου διότι θα προσπαθήσουμε να το ξαναστήσουμε στα πόδια του, με περιεχόμενο, αρμοδιότητες και -είμαι βέβαιος- σύντομα και αποτελέσματα. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι απαραίτητο, και συμβολικά και ουσιαστικά. Η πρώτη ερώτηση που κατέθεσα στις 10.11.2009 αμέσως μετά

την επανεκλογή μου στις εκλογές της 4ης/10/2009, και μετά την κατάργηση του ΥΜΑΘ αφορούσε την ανάγκη επανασύστασης του Υπουργείου για τη Βόρεια Ελλάδα. Τη Μακεδονία και Θράκη. Και στις 25.11.2009 το ίδιο επαναλάβαμε όλοι οι βουλευτές της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα με ερώτησή μας προς τον τότε πρωθυπουργό. Καλύτερα να μην πούμε τι απαντήσεις λάβαμε. Μπορείτε να το υποθέσετε από την πορεία απαξίωσης αυτής της κυβερνητικής δομής. Δεν είναι όμως τώρα ώρα για αυτά. Ούτε είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά είναι ώρα για δουλειά από όλους. Και από εμάς ως πολιτική ηγεσία και από εσάς τους εργαζόμενους που ξέρω τις ικανότητες, την διάθεση και τις δημιουργικές σας δυνάμεις. Μόνο που απαιτούνται αρμοδιότητες και εμπιστοσύνη ώστε όλα αυτά να μετεξελιχθούν σε αποτέλεσμα, αποτέλεσμα για τους πολίτες όλης της Βόρειας Ελλάδας. 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθορισθεί επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και οι επακριβείς του αρμοδιότητες. Έχοντας συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική επιλογή και απόφαση για την επανασύσταση του Υπουργείου δεν έγινε για τυπικούς ή μόνο συμβολικούς λόγους. Είναι αποφασισμένος να την πλαισιώσει με αρμοδιότητες τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για την καθημερινότητα. Επίσης συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου σε όλη την περιοχή. Αμέσως μετά θα θέσουμε τα στοχο-χρονοδιαγράμματα των υπηρεσιών και τμημάτων για την υλοποίηση των οποίων θα υπάρχει διαρκής συνεργασία και έλεγχος της προόδου ώστε αυτή η νέα δομή να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική. Διότι όλοι μας από αυτό θα κριθούμε.
Το πλαίσιο όλων αυτών θα ανακοινωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε λίγες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας πω ότι τα θέματα δημιουργίας θέσεων εργασίας, με τη δημιουργία, προσέλκυση ή επιστροφή επενδύσεων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποδομές και οι κοινωνικές δομές θα είναι πρώτος στόχος.
Ελήφθη η πολιτική απόφαση επανασύστασης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, και για συμβολικούς εθνικούς λόγους -και την αναγκαιότητα αυτού νομίζω ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ειδικά εμείς οι Μακεδόνες- αλλά και για να υπάρξει αποκέντρωση δομών, ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Και α
Ξεκινούμε μια νέα προσπάθεια, που έχει μια μοναδική διαδρομή. Αυτήν που οδηγεί στην επιτυχία και την αποτελεσματικότητα. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι και πάλι εδώ δίνοντας το συμβολικό εθνικό μήνυμα και δημιουργώντας έναν πυρήνα ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρέτησης των πολιτών της.