H κρισιμότητα των καιρών είναι πρωτόγνωρη!

Του Αντώνη Μπέζα (πρώην υφυπουργού Οικονομικών)
Η κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη. Στις εκλογές της 6ης  Μαΐου επικράτησε η λογική της τιμωρητικής ψήφου. Τώρα, θα επικρατήσει η λογική της υπεύθυνης επιλογής για το μέλλον του τόπου. Οι πολιτικές δυνάμεις που σπρώχνουν την πατρίδα μας στο περιθώριο της  Ευρώπης υπόσχονται το ανέφικτο και θέλουν να παραμείνουμε προσκολλημένοι στον κρατισμό, το λαϊκισμό και τη γραφειοκρατία που πνίγει   τη δημιουργία. Δεν αποτελούν το καινούργιο που έρχεται αλλά το παλιό

που αντιστέκεται  για να μην αλλάξει τίποτα.
 Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι, την ώρα της μεγάλης κρίσης και των μεγάλων αποφάσεων, να μοιράζεις υποσχέσεις, να δημαγωγείς και να εκμεταλλεύεσαι την απελπισία και την απόγνωση. Πραγματικός πατριωτισμός είναι να έχεις το κουράγιο να λες την αλήθεια, να πολιτεύεσαι με δικαιοσύνη και να μιλάς με όρους σύνεσης και ρεαλισμού.
Η απόγνωση των ανέργων, η φυγή των νέων  μας στο εξωτερικό, η απελπισία των συμπατριωτών μας που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων, ο μαρασμός των αγροτών μας, δεν μπορούν να συνεχισθούν. Απαιτούνται άμεσα πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας, αποκατάστασης των αδικιών και υποστήριξης των πιο αδύναμων. Παραμένοντας όμως μέσα στην Ευρώπη -που κι αυτή αλλάζει- και έχοντας σχέδιο εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό.
Για να προχωρήσουμε  σ’ αυτό το δρόμο, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ισχυρή εντολή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
 Απευθύνομαι  στους συμπατριώτες και τις  συμπατριώτισσες, ότι και να ψήφιζαν παλαιότερα, ότι και να ψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες, πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Σε όλους όσους έχουμε τις ίδιες αγωνίες:
 Να δημιουργήσουμε και στη Θεσπρωτία  μια  νέα κοινωνική συμμαχία της Ελπίδας, της Υπευθυνότητας, της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης και της Δημιουργικής Διεκδίκησης. Ένα κοινωνικό μέτωπο πατριωτικό, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο.
Να βγάλουμε τη Θεσπρωτία από την παρακμή και την εκκωφαντική σιωπή των τελευταίων χρόνων. Για να σταθεί όρθια στα πόδια της και να ξαναγυρίσει στην αισιοδοξία και το δρόμο της ανάπτυξης. Με νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες και νέες θέσεις εργασίας .
Να αφήσουμε στο περιθώριο τις ανεδαφικές υποσχέσεις και την ανέξοδη διαμαρτυρία.
Η Θεσπρωτία θα τα καταφέρει! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας.